Over Mexico

Wat is de beste tijd om naar Mexico te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Kan ik ook met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Mexico kent twee jaargetijden; het droge en het natte seizoen. Het droge seizoen loopt van november tot en met februari en vormt daarmee ook het hoogseizoen. Het natte seizoen loopt van maart tot en met oktober met een piek in juli en augustus. De regenbuien vallen dan meestal in de middag. Juli en augustus zijn de warmste maanden. De gemiddelde dagtemperaturen liggen rond de 26 graden. In de bergachtige staat Chiapas dient u er rekening mee te houden dat het 's avonds behoorlijk kan afkoelen. Het orkaanseizoen in het Caribisch gebied loopt van half augustus tot eind september‚ waarbij Yucatán en de Golf van Mexico zelden geraakt worden. De kans dat u hiermee tijdens uw reis te maken krijgt is klein‚ maar blijft aanwezig.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 11 uur naar Mexico. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren u om uw rondreis door Mexico zo’n 6 maanden van tevoren te boeken. Dan is de kans het grootst dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Voor de Kerstvakantie en andere schoolvakanties geldt dat u dit zo vroeg mogelijk moet plannen, het liefst 10 maanden van tevoren, of nog eerder. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Het is zeker mogelijk om met kinderen in Mexico te reizen. Met een huurauto op het schiereiland heeft u veel vrijheid en aan de stranden zijn er vele accommodatiemogelijkheden. Bovendien is Mexico een erg divers land, waar kinderen zich niet zullen vervelen. Het excursieaanbod is erg gevarieerd; de jungle in, snorkelen in grotten, zwemmen met dolfijnen, zwemmen in azuurblauwe watervallen, dit zijn slechts enkele voorbeelden. In Mexico City is zelfs een speciaal kindermuseum te vinden waar zij interactief bezig kunnen zijn.

Regio’s en gebieden
Mexico stad, het middelpunt van Centraal Koloniaal Mexico, wordt omgeven door kleine en grote dorpen die zeer de moeite waard zijn. De Spanjaarden hebben duidelijk hun sporen achtergelaten in dit gebied. Dat is terug te zien aan de prachtige statige koloniale panden die in heel Centraal Mexico te vinden zijn.
  • onze specialisten
    Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
    Sabrina Iriks
    Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.