Regio’s op Mauritius

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Het noorden van Mauritius is het drukst bevolkt. Hier vindt u dan ook de hoofdstad Port Louis en de badplaats Grand Baie. De mooie stranden en de grootste kans op goed weer‚ trekken vele zonaanbidders aan.
  • De lange zandstranden en paradijselijke zwemeilandjes behoren tot de highlights van de dunbevolkte oostkust. De levendige onderwaterwereld lokt vele snorkelaars en duikers naar deze omgeving.
  • De weg naar het westen van Mauritius toe brengt u langs lange velden suikerriet. Na enige tijd maken deze velden ruimte voor een wat ruiger landschap. Vegetatie verschijnt en in de verte ziet u steeds meer bergtoppen en heuvels die kenmerkend zijn voor het westen van het eiland.
  • Het zuiden van Mauritius heeft u enorm veel te bieden. Prachtige zandstranden‚ een grillig berglandschap in het achterland‚ interessante natuurgebieden en de stad Curepipe zijn een aantal voorbeelden die u tegen komt in dit prachtige gebied.