Over Mauritius

Wat is de beste tijd om naar Mauritius te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe ver van tevoren kan ik mijn reis het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Mauritius heeft een tropisch klimaat dat aangenaam is door de zee. Hoewel het regenseizoen van december tot april loopt‚ betekent dit niet dat het dan continu regent. Wel kunnen er in december en januari cyclonen voorkomen. Van juni tot oktober is het in Mauritius het droogst en het koelst. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25 °C. Op het Mauritius kunt u het hele jaar terecht. U dient hierbij rekening te houden met het klimaat dat per kust kan verschillen. Onze reisspecialisten adviseren u hier graag in.

Praktische informatie

U kunt vanaf Amsterdam via Parijs Charles de Gaulle naar Mauritius vliegen. De vliegtijd is ongeveer 14,5 uur. We adviseren om uw reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen loopt van oktober t/m april. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
De weg naar het westen van Mauritius toe brengt u langs lange velden suikerriet. Na enige tijd maken deze velden ruimte voor een wat ruiger landschap. Vegetatie verschijnt en in de verte ziet u steeds meer bergtoppen en heuvels die kenmerkend zijn voor het westen van het eiland.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika