Over Marokko

Wat is de beste tijd om naar Marokko te reizen? Hoe lang is het vliegen? Welke talen spreekt men in Marokko? Heb ik een visum nodig om Marokko te bezoeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

In grote delen van Marokko heerst een tropisch klimaat, waardoor de hete zomermaanden niet ideaal zijn voor een bezoek aan het land. In april en mei en oktober en november is het klimaat aangenaam.

Het tijdsverschil met Marokko is te verwaarlozen. Gedurende onze zomertijd is het er slechts een uurtje vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is er geen sprake van tijdsverschil. U betaalt in Marokko met de dirham. Een euro is doorgaans gelijk aan ongeveer 11 dirham.

In drie uur en drie kwartier vliegt u van Amsterdam naar Casablanca. Een vlucht naar Marrakesh duurt twintig minuten langer. Voor reizen naar Marokko is geen visum vereist. De voertaal in Marokko is Arabisch, maar de Marokkaanse variant wijkt op veel punten af van klassiek Arabisch. Steeds meer Marokkanen spreken tot op zekere hoogte ook andere talen, zoals Frans en Spaans en in mindere mate Engels.

Activiteit
Geniet van een ontspannende traditionele Royal Hammam- en Spa-behandeling. Het traditionele Hammam-ritueel omvat verschillende stappen om te reinigen, te ontgiften en u te helpen ontspannen. U zult een van 's werelds oudste tradities ervaren.
  • onze specialisten
    Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
    Annelou van Elk
    Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.