Magisch Marokko

Wees geinspireerd in en door Marokko

Marokko, gelegen op het kruispunt van Europa en Afrika, wordt gedomineerd door contrasten. Het West-Afrikaanse land is een indrukwekkende bestemming waar u overblijfselen vindt van grote beschavingen, zoals de Romeinse ruïnes bij Volubilis in het noorden en architectonische werken in Rabat die herinneren aan de Franse aanwezigheid in tijden van weleer.

Schatten van oude moslim beschavingen, waaronder de Kasbah van de Udayas, belichten een andere episode uit de Marokkaanse geschiedenis. Het landschap is al even schitterend, van imposante gebergtes tot de oneindig lijkende zee en van groene oases tot uitgestrekte zandvlaktes. Mooie voorbeelden zijn de fraai aangelegde tuinen van Menara en de fabelachtige Draa Vallei die zich vanaf de Atlantische Oceaan uitstrekt tot diep in het binnenland.

Marokko is daarnaast het land van bruisende kustplaatsjes, florerende havensteden, levendige boulevards en karakteristieke bazaars die stuk voor stuk op geheel eigen wijze bijdragen aan de kleurrijke cultuur van Marokko. Juist de bijzondere mix van uiteenlopende speerpunten maakt Marokko tot een geweldige reisbestemming voor eenieder.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Marokko! 

populaire Marokko Reizen
The White Camel Lodge is een luxueus tentenkamp gelegen in het steenachtig woestijnlandschap van de Agafay woestijn. U verblijft in een glamoureuze 5-sterren lodge met uitzicht op prachtige ravijnen, glooiende heuvels en flikkerende lichten van Marrakech....
Activiteit
Bekend om zijn kenmerkende poederblauwe muren en zijn kalmerende charmes, werd het dorp Chefchaouen gesticht in 1471AD. Onze lokale gids brengt u naar zijn favoriete plekken en naar de kenmerkende locaties van Chefchaouen.
  • onze specialisten
    Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
    Annelou van Elk
    Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.
Accommodatie
Palais Amani
Voorbeeldreis
De oude koningssteden van Marokko
Nu vanaf € 3.875
Activiteit
Ontdek de ambachten van Fez