Magisch Marokko

Wees geinspireerd in en door Marokko

Marokko, gelegen op het kruispunt van Europa en Afrika, wordt gedomineerd door contrasten. Het West-Afrikaanse land is een indrukwekkende bestemming waar u overblijfselen vindt van grote beschavingen, zoals de Romeinse ruïnes bij Volubilis in het noorden en architectonische werken in Rabat die herinneren aan de Franse aanwezigheid in tijden van weleer.

Schatten van oude moslim beschavingen, waaronder de Kasbah van de Udayas, belichten een andere episode uit de Marokkaanse geschiedenis. Het landschap is al even schitterend, van imposante gebergtes tot de oneindig lijkende zee en van groene oases tot uitgestrekte zandvlaktes. Mooie voorbeelden zijn de fraai aangelegde tuinen van Menara en de fabelachtige Draa Vallei die zich vanaf de Atlantische Oceaan uitstrekt tot diep in het binnenland.

Marokko is daarnaast het land van bruisende kustplaatsjes, florerende havensteden, levendige boulevards en karakteristieke bazaars die stuk voor stuk op geheel eigen wijze bijdragen aan de kleurrijke cultuur van Marokko. Juist de bijzondere mix van uiteenlopende speerpunten maakt Marokko tot een geweldige reisbestemming voor eenieder.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Marokko! 

populaire Marokko Reizen
Dar Ahlam, gecreëerd door Thierry Teyssier, is een traditionele kashba aan de poort van de Marokkaanse woestijn bij Ouarzazate in het palmbos van Skoura. Trouw aan zijn naam, die in het Arabisch ''huis van de dromen'' betekent, biedt het hotel exclusieve...
Activiteit
Leer Marrakesh beter kennen door middel van een indrukwekkende dag vol sightseeing in de okerkleurige stad Marrakesh! Een mystieke stad waar kleurrijke chaos u in een andere wereld brengt.
  • onze specialisten
    Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
    Annelou van Elk
    Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.
Accommodatie
Kasbah Bab Ourika
Voorbeeldreis
Culinair genieten in Marokko
Nu vanaf € 3.895
Activiteit
Majorelle Tuinen en het Yves Saint Laurent Museum