Magisch Marokko

Wees geinspireerd in en door Marokko

Marokko, gelegen op het kruispunt van Europa en Afrika, wordt gedomineerd door contrasten. Het West-Afrikaanse land is een indrukwekkende bestemming waar u overblijfselen vindt van grote beschavingen, zoals de Romeinse ruïnes bij Volubilis in het noorden en architectonische werken in Rabat die herinneren aan de Franse aanwezigheid in tijden van weleer.

Schatten van oude moslim beschavingen, waaronder de Kasbah van de Udayas, belichten een andere episode uit de Marokkaanse geschiedenis. Het landschap is al even schitterend, van imposante gebergtes tot de oneindig lijkende zee en van groene oases tot uitgestrekte zandvlaktes. Mooie voorbeelden zijn de fraai aangelegde tuinen van Menara en de fabelachtige Draa Vallei die zich vanaf de Atlantische Oceaan uitstrekt tot diep in het binnenland.

Marokko is daarnaast het land van bruisende kustplaatsjes, florerende havensteden, levendige boulevards en karakteristieke bazaars die stuk voor stuk op geheel eigen wijze bijdragen aan de kleurrijke cultuur van Marokko. Juist de bijzondere mix van uiteenlopende speerpunten maakt Marokko tot een geweldige reisbestemming voor eenieder.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Marokko! 

populaire Marokko Reizen
Amanjena in Marrakech is een waar paradijs, gelegen net buiten de legendarische rode stad, weg van alle drukte. Het prachtige resort is geïnspireerd door de rooskleurige gebouwen van het oude Marrakech en de 12de-eeuwse Menara tuinen. Schaduwrijke binnenplaatsen...
Activiteit
Bezoek de prachtige Romeinse ruïnes van Volubilis. Op deze dag dwaal je tussen de dramatische ruïnes van dichtbij en persoonlijk door de huizen, tempels en openbare gebouwen van de Griekse, Syrische en Joodse stadsbewoners. De ruïnes zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven en bieden prachtige en kleurrijke mozaïeken die veel van de vloeroppervlakken sieren, en je kunt je gewoon voorstellen hoe het was om door de met cipressen omzoomde stad te dwalen in zijn Gouden Eeuw!
  • onze specialisten
    Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
    Annelou van Elk
    Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.
Accommodatie
Lina Ryad & Spa
Voorbeeldreis
Magisch Marrakesh
Nu vanaf € 3.045
Activiteit
Bezoek Essaouira