Magisch Marokko

Wees geinspireerd in en door Marokko

Marokko, gelegen op het kruispunt van Europa en Afrika, wordt gedomineerd door contrasten. Het West-Afrikaanse land is een indrukwekkende bestemming waar u overblijfselen vindt van grote beschavingen, zoals de Romeinse ruïnes bij Volubilis in het noorden en architectonische werken in Rabat die herinneren aan de Franse aanwezigheid in tijden van weleer.

Schatten van oude moslim beschavingen, waaronder de Kasbah van de Udayas, belichten een andere episode uit de Marokkaanse geschiedenis. Het landschap is al even schitterend, van imposante gebergtes tot de oneindig lijkende zee en van groene oases tot uitgestrekte zandvlaktes. Mooie voorbeelden zijn de fraai aangelegde tuinen van Menara en de fabelachtige Draa Vallei die zich vanaf de Atlantische Oceaan uitstrekt tot diep in het binnenland.

Marokko is daarnaast het land van bruisende kustplaatsjes, florerende havensteden, levendige boulevards en karakteristieke bazaars die stuk voor stuk op geheel eigen wijze bijdragen aan de kleurrijke cultuur van Marokko. Juist de bijzondere mix van uiteenlopende speerpunten maakt Marokko tot een geweldige reisbestemming voor eenieder.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Marokko! 

populaire Marokko Reizen
Dar Ahlam, gecreëerd door Thierry Teyssier, is een traditionele kashba aan de poort van de Marokkaanse woestijn bij Ouarzazate in het palmbos van Skoura. Trouw aan zijn naam, die in het Arabisch ''huis van de dromen'' betekent, biedt het hotel exclusieve...
Activiteit
Met zijn schitterende blauw-witte architectuur, winderig strand en gemakkelijke charme, is Essaouira een heerlijke afwisseling van het hectische tempo van Marrakech. De haven is de droom van een fotograaf, met aan de kade aangelegde visnetten, boten die hun vangsten lossen en de geur van vers gegrilde sardines en kreeft in de lucht.
  • onze specialisten
    Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
    Annelou van Elk
    Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.
Accommodatie
Amanjena
Voorbeeldreis
De oude koningssteden van Marokko
Nu vanaf € 3.875
Activiteit
Royal Hammam & Spa behandeling