Over Maleisië

Wat is de beste tijd om naar Maleisië te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Kan ik ook met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Maleisië kent in de meeste gebieden een tropisch klimaat. Dit houdt in dat u ook tijdens de droge seizoenen een regenbui kunt verwachten. Deze tropische buien kunnen vrij hevig zijn, maar meestal slechts van korte duur. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 30 graden Celsius. In Kuala Lumpur kunt u de meeste regen tussen oktober en maart verwachten. Voor een bezoek aan Penang en Langkawi is gedurende de eerste maanden van het jaar de meeste kans op droog weer. De beste tijd om Tioman en Redang te bezoeken is tussen april en september. Borneo kent van april tot en met half september een relatief droog klimaat. Tijdens deze periode valt er de minste regen en bloeien er veel fruitbomen waardoor de kans op het zien van dieren groot is. Voor Borneo is het belangrijk om te weten dat de kans op dieren tijdens de moesson periode, van november tot half maart, kleiner is. Laat u door onze reisspecialisten informeren wat de beste periode is voor uw gewenste reis.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 12 uur naar Maleisië. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis naar Maleisië zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Voor reizen in de kerstperiode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Maleisië is een geschikte bestemming om met kinderen te bezoeken. De accommodaties die ExperienceTravel aanbiedt zijn van hoog comfortniveau en er valt van alles te beleven voor het hele gezin. Zo kunt u bijvoorbeeld lekker ontspannen aan de kindvriendelijke stranden en door de jungle wandelen.

Regio’s en gebieden
West-Maleisië grenst in het noorden aan Thailand en in het zuiden aan Singapore. Op dit schiereiland kunt u zich moeiteloos maanden vermaken. In deze boeiende regio ligt ook de bekende wereldstad Kuala Lumpur.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.