Ontdek Maleisië

Maleisië, een mix van cultuur en natuur

Maleisië is een van de rijkste landen van Zuidoost-Azië‚ niet alleen qua welvaart maar zeker ook wat betreft culturele en natuurlijke variëteit. Van de blinkende wolkenkrabbers in de hypermoderne steden tot de ongerepte regenwouden in het binnenland‚ tijdens het reizen door Maleisië ontdekt u Azië in al zijn facetten.

De multiculturele bevolking van Maleisië‚ die voornamelijk uit Indiërs‚ Chinezen en moslims bestaat‚ zorgt er voor dat u zich geen moment onveilig voelt tijdens uw reis. U komt ogen tekort in Maleisië. De talloze tempels‚ moskeeën‚ kerken en koloniale gebouwen weerspiegelen het rijke culturele erfgoed van het land. Bij het reizen door het binnenland vindt u stille theeplantages die als een deken over het heuvellandschap lijken te zijn uitgeklopt. In de nationale parken vol onbekende tropische vogels en vlinders ontdekt u traditionele Kampung dorpjes en bergstamgemeenschappen die nog volgens oude geloven leven. Toch hebben de adembenemende stranden altijd de grootste aantrekkingskracht op toeristen gehad. Waarom? Daar komt u snel genoeg achter wanneer u de rustige oostkust en de maagdelijke eilanden met kleurrijke onderwaterwereld ontdekt!

Wilt u meer weten over een onvergetelijke, exclusieve rondreis Maleisië? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Maleisië! 

populaire Maleisië Reizen
Het Japamala Resort is een fantastische accommodatie aan de oostkust van Tioman. Het resort gaat dankzij zijn natuurlijke uitstraling moeiteloos op in de tropische omgeving. Japamala is erg kleinschalig en bestaat uit houten chalets die tegen de heuvel...
Activiteit
In de straten van Malacca zijn de sporen van het verleden nog duidelijk terug te vinden. Eeuwen geleden groeide Malacca uit tot een van de grootste handelssteden in Azië‚ met Portugese én Hollandse invloeden.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.

Rondreis Maleisië op maat

Rondreis Maleisië

Tijdens een rondreis door Maleisië ontdekt u twee landen in één, gesplitst door de Zuid-Chinese Zee. De indrukwekkende natuur en grootste steden zorgen ervoor dat u op unieke manieren kunt wegdromen tijdens uw rondreis door Maleisië. Zo kunt u in de grote steden in alle rust en luxe genieten van de voor u geselecteerde resorts van wereldklasse. De resorts bieden een uitstekende service en heerlijk eten. Daarnaast kunt u in Maleisië ook het Malediven gevoel beleven, vanuit uw villa gelegen op het water, dat alleen per steiger bereikbaar is. Het strand is er parelwit en omgeven door een prachtige jungle. Deze water – of Seavilla’s kunt u vinden op de tropische eilanden van Maleisië. Maar ook overnachten in een mooie lodge in de dichte jungle behoort tot de mogelijkheden. De lodges zijn gebouwd van lokaal hardhout en zo gemaakt dat de uitstraling past bij de omgeving van het regenwoud. De kamers zijn vaak eenvoudig maar comfortabel ingericht en beschikken meestal over airconditioning. Vanuit de accommodatie kunt u de omgeving goed verkennen.

Reistips Maleisië

Wanneer u een rondreis door Maleisië maakt is een jungletocht vanuit het perspectief van de woudreuzen een absolute must. Tijdens een canopywalk begeeft u zich op een wiebelige touwbrug van boomtop naar boomtop, terwijl om u heen de apen halsbrekende toeren uithalen. Prachtige exotische bloemen en vogelsoorten luisteren het dichtbegroeide regenwoud op. In Denam Valley, het Mulu National Park en het regenwoud van Taman Negara maakt u deze wandeling op eenzame hoogte. Daarnaast kunt u Maleisië niet verlaten zonder dat u op zoek bent gegaan naar de Orang-Oetan. De leefomgeving van deze dieren is de afgelopen jaren sterk afgenomen door ontbossing, houtkap, mijnbouw en bosbranden. Als ergens de kans groot is de met de met uitsterven bedreigde Orang-oetan in het wild te spotten, dan is het wel tijdens een rondreis in Maleisië. Alleen op Sumatra en op Borneo leeft de grote aap met een hoge aaibaarheidsfactor nog in zijn natuurlijke leefomgeving. Samen met een ‘tracker’ gaat u in de regenwouden op zoek naar de sporen van deze roodharige mensaap.

Accommodatie
Villa Samadhi
Voorbeeldreis
Iconisch Singapore en de kust van Zuid-Maleisië
Nu vanaf € 5.695
Activiteit
Op avontuur in de jungle