Regio’s in Malawi

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Lake Malawi is qua grootte het derde meer van Afrika. Het is de ideale bestemming voor iedereen die na een avontuurlijke safari nog even wil nagenieten op een zonovergoten tropisch strand.
  • In het midden van Malawi, ten westen van het Malawi meer ligt de hoofdstad Lilongwe. Zoals veel steden in Afrika bestaat Lilongwe uit een oud deel en een nieuw deel. Daarnaast wordt Centraal Malawi gekenmerkt door het veelzijdige Vwaza Marsh Game Reserve.
  • In Malawi zijn safaritoeristen nog schaars, wilde dieren zijn er daarentegen in grote getalen te vinden. In het Liwonde National Park kunt u met een kano over de rivier op safari gaan. Wilde dieren spotten aan de oevers van de rivier levert mooie plaatjes op.
  • Ontdek de weelderige natuur van Noord-Malawi tijdens een avontuurlijke trip door Nationaal Park Nyika. Spot zebra’s, antilopen en honderden verschillende vogelsoorten terwijl u de onverharde wegen van het park verkent.
  • In het Zuiden van Malawi ligt o.a. het Zomba Plateau. Dit is een aangename bestemming als u toe bent aan iets meer verkoeling. Het plateau ligt op 2000 meter hoogte en is een prachtig wandelgebied met veel vogels. Verder vindt u hier het economische centrum van Malawi en de hoofdstad van de zuidelijke regio, Blantyre.