Over Malawi

Wat is de beste tijd om naar Malawi te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van tevoren kunt u het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Malawi ligt op het zuidelijke halfrond‚ waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. De Malawiaanse zomer begint in december en de winter in juni. Het klimaat is betrekkelijk uniform en gematigd. De meeste neerslag in Malawi valt in de zomertijd‚ als de vochtige lucht van de Indische Oceaan met kracht landinwaarts stroomt. In de maanden december t/m maart kan het daardoor af en toe hevig regenen. Vanwege de grote verschillen per gebied kunnen temperaturen onderling behoorlijk verschillen. Afhankelijk van de activiteiten die u wilt ondernemen kunnen bepaalde maanden geschikter zijn dan andere. Onze reisspecialisten adviseren u hier graag over. 

Praktische informatie 

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 9,5 uur naar Malawi. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Malawi loopt van april t/m november. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
In het Zuiden van Malawi ligt o.a. het Zomba Plateau. Dit is een aangename bestemming als u toe bent aan iets meer verkoeling. Het plateau ligt op 2000 meter hoogte en is een prachtig wandelgebied met veel vogels. Verder vindt u hier het economische centrum van Malawi en de hoofdstad van de zuidelijke regio, Blantyre.
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada