Ontdek Malawi

Idyllisch Malawi

Malawi is een levendig en gastvrij land‚ genesteld tussen Tanzania‚ Zambia en Mozambique. Met de relaxte levensstijl‚ vriendelijke bevolking‚ idyllische landschappen en prachtige stranden aan het meer is het een uitstekende bestemming om te ontspannen aan het begin of einde van uw safarireis of om te ontdekken als vakantiebestemming op zich.

Bepalend voor het kleine Malawi zijn de enorme sprankelende wateren van Lake Malawi‚ die het levensbloed vormen voor de vruchtbare grond van het land. Het heldere water en de prachtige kust van dit enorme meer zijn ideaal voor watersporters en iedereen die tijdens het reizen lekker wil relaxen. Malawi reizen zijn uniek vanwege de diversiteit aan uitzichten‚ wild en activiteiten. Het land doet daarin zeker niet onder voor de meer bekende buurlanden. In het zuiden van Malawi vindt u levendige groene theeplantages en het torenhoge Zomba Plateau; de ideale locatie voor een dag hiken in de schone berglucht. Ook ligt hier het Liwonde National Park‚ het thuis voor onder andere de waterbok en impala. Meer noordelijk worden de hooglanden van het Nyika Plateau begraasd door zebra's en roan antilopen. Dit is een ideaal gebied voor fiets en paardrijdsafari's. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Malawi reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Malawi! 

populaire Malawi Reizen
De kleinschalige Zomba Forest Lodge ligt in een bosrijke omgeving op de helling van Zomba Mountain in het gelijknamige natuurpark. De koloniale lodge is met slechts vier kamers zeer intiem en heeft een persoonlijke sfeer. Er is geen elektriciteit aanwezig,...
Activiteit
In de schaduw van de Mulanje bergen ontdekt u de theeplantages van Thyolo. U kunt hier meer leren over thee en het verwerkingsproces, of het gebied op eigen gelegenheid verkennen.
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada

Malawi reizen op maat

Malawi reizen

Door Malawi reizen betekent kennismaken met een uniek land. Dit kunt u op verschillende manieren doen. De doorgaande wegen in Malawi zijn over het algemeen goed begaanbaar. Omdat er weinig verkeer is in Malawi kunt u hier prima uit de voeten tijdens een self-drive vakantie. Vanwege de hoge bevolkingsdichtheid in Malawi zijn er altijd mensen, kinderen, fietsers en vee langs de en op de weg te vinden. Rijden is daarom wel intensief en lange afstanden over de weg kunnen het beste beperkt worden. ExperienceTravel biedt u tevens de mogelijkheid om Malawi onder deskundige begeleiding te bezoeken. Dit is een goede oplossing wanneer u liever niet zelf rijdt of met een groter gezelschap bent. U gaat op pad met een Engelssprekende gids die u gedurende uw reis zal begeleiden en alle ins en outs van het land zal vertellen. Een andere manier om door Malawi te reizen is door te vliegen. Het bespaart u veel tijd en u kunt in een korte periode verschillende gebieden bewonderen.

Reistips Malawi

Naar Malawi reizen betekent kennismaken met een dierenwereld waar u u tegen zegt. Zo komt de enthousiaste vogelaar hier uitstekend aan zijn trekken. Misschien wel de beste locatie om het rijke vogelleven te spotten is het Nyika Plateau. Dankzij het volkomen unieke ecosysteem leven hier vele vogelsoorten die in geen van de buurlanden voorkomen. Daarnaast is de onderwaterwereld in Lake Malawi veelzijdig. Met meer zoetwatervissoorten dan Europa en Noord-Amerika samen is het meer een paradijs voor liefhebbers van het kleinere onderwaterleven. Het tropische, fonkelende water wordt bewoond door meer dan duizend verschillende regenboogkleurige Cichliden visjes, waarvan vele soorten alleen hier voorkomen. Tijdens Malawi reizen mag een bezoek aan het majestueuze Lake Malawi dan ook niet ontbreken. Dit meer beslaat maar liefst een vijfde van Malawi. Omringd door idyllische zandstranden, heeft het meer weg van de oceaan rondom een tropisch eiland dan van een groot water in een door Afrikaans land omgeven gebied. Hier verveelt u zich geen moment!

Accommodatie
Mumbo Island Camp
Voorbeeldreis
Ontdek het noorden van Malawi
Nu vanaf € 8.575
Activiteit
Bijzondere onderwaterwereld