Regio's in Madagascar

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Het Centrale Hoogland van Madagascar wordt gevormd door een bergmassief dat van noord naar zuid over het eiland ligt. Dit gebied bestaat hoofdzakelijk uit graniet gesteente en vulkanische activiteiten. Daarnaast is het landschap rijk aan uitgestrekte woestijnachtige gebieden, wijngaarden, rijstterrassen en theevelden.
  • De tropische eilanden voor de kust van Madagascar zijn voor velen een van de grootste verrassingen van het land. Ze bieden ongerepte, poederwitte stranden, helderblauw water, palmbomen, een zonnig klimaat en méér.
  • Het oosten van Madagascar is het meest groene deel van het eiland. Tropische regenwouden gaan over in moerassen die via lagunes uitmonden in de helderblauwe Indische Oceaan. De weelderige flora en rijke fauna in deze regio lokt natuurliefhebbers die op zoek zijn naar plekken waar nog weinig mensen hen voorgingen.
  • In het westen van Madagascar bevinden zich een aantal bezienswaardigheden. Het voornamelijk droge landschap wordt gedomineerd door baobabbomen, spectaculaire rotsformaties en grote vlaktes die eeuwenlang bewerkt zijn door water en wind.
  • Het uiterste zuiden van Madagascar is het minst vruchtbare deel van het eiland en kent grote droge vlaktes. In de afgelegen regio is de stad Fort Dauphin een aangename verrassing. Deze oase in het woestijnlandschap is een stuk groener dan de rest van het zuiden en kent een koloniale historie.