Ontdek Madagascar

Madagascar, het maki eiland

Madagascar is het vierde grootste eiland ter wereld en gelegen in de Indische Oceaan, voor de kust van Mozambique. Het eiland staat bekend om haar wonderlijke flora en fauna en gevarieerde landschap. Van het centrale hoogland uit vulkanische oorsprong, tot tropische regenwouden en woestijn.

Door een enorme aardbeving miljoenen jaren geleden, ontstond het eiland Madagascar, dat in de loop der tijd een paar honderd kilometer van de Afrikaanse kust dreef. Met weinig vijanden en een overvloed aan voedsel konden de dieren op het eiland goed gedijen. Madagascar bezit meer dan de helft van alle planten- en diersoorten die de aarde rijk is. Een groot deel daarvan is uniek voor het eiland. Zo ontdekt u tijdens uw reis tal van inheemse plant- en diersoorten, waarvan in het bijzonder de aandoenlijke lemuren (ofwel maki’s) en kleurrijke reptielen. Doorkruis het roodkleurige landschap waaraan Madagascar de bijnaam ‘Great Red Island’ te danken heeft. Bewonder de typische baobabbomen die uittorenen boven het landschap en geniet van de tropische Indische Oceaan rondom het eiland. Door de rijstterrassen in het Centrale Hoogland doet het eiland meer denken aan Azië dan aan Afrika. De bevolking van Madagascar bezit tevens een mix van Aziatische, Afrikaanse en Arabische invloeden. Ook kent Madagascar overblijfselen uit een Frans koloniaal verleden. Zo is naast Madagassisch ook het Frans een officiële taal. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Madagascar reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Madagascar! 

populaire Madagascar Reizen
Direct aan het strand bij Nosy Kely ligt hotel Palissandre Cote Ouest. Een heerlijke plek om te vertoeven. De bungalows liggen verspreid in een kokosnootbos en zijn voorzien van een terras met uitzicht op zee. Het interieur van de kamer is in Malagassische...
Activiteit
Ten zuiden van Ambalavao ligt het Anja Gemeenschap Reserve, een uniek ecologisch natuurgebied. Midden in dit natuurgebied bezoekt u de Malagasi nederzetting.

Reis Madagascar op maat

Madagascar reizen

Door Madagascar reizen is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Het land biedt met een mix van avontuur en ontspanning, de ideale reiscombinatie. Het eiland is ongeveer 14 keer zo groot als Nederland en kent een uiterst gevarieerd landschap. Naast alle bezienswaardigheden en activiteiten op het eiland bieden de wateren rondom ook tal van mogelijkheden. Zo kunt u tijdens uw rondreis Madagascar op verschillende locaties uitstekend surfen, kajakken, duiken, vissen en snorkelen. Tropische stranden en serene baaien hebben grote aantrekkingskracht op reizigers die op zoek zijn naar ontspanning. Het land kent daarnaast een aantal prachtige onontdekte duikspots, waar u bijna geen andere mensen tegenkomt die ook door Madagascar reizen. Een rondreis Madagascar is dan ook ideaal voor mensen die willen genieten van de ware schoonheid van het land, zonder gestoord te worden door massatoerisme. 

Reistips Madagascar

De wegen in Madagascar zijn niet altijd goed begaanbaar. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven tijdens een rondreis Madagascar. Een van die alternatieven is om delen van het land te bereizen per boot. Uiteraard is de kustlijn te bevaren, maar ook in het binnenland vindt u meren en rivieren. Daarbij heeft u tijdens boottochten kans op het spotten van walvissen en dolfijnen. Ook ontdekt u op deze manier het landschap van een heel andere kant. Dat maakt per boot door Madagascar reizen extra interessant. Tijdens uw rondreis Madagascar mag u een ding zeker niet missen: de bijzondere baobabbomen die ondersteboven lijken te groeien in de grond. Deze enorme reuzen worden soms wel honderden jaren oud en kunt u het beste bekijken bij Allée des Baobabs. De bomen zijn samen met de aandoenlijke maki’s kenmerkend voor het land.

Accommodatie
Bakuba Hotel
Voorbeeldreis
De ultieme safari en strand beleving, Zambia en Madagascar
Nu vanaf € 23.175
Activiteit
Bezoek het eiland van de Aye Aye