Ijzingwekkend mooi Lapland

Een hondenslee zigzagt tussen naaldbomen, over heuvels en bevroren meren. Aan een heldere hemel danst het Noorderlicht ongestoord haar choreografie. Spectaculair en tegelijkertijd sereen. In een houten lodge zorgt het haardvuur voor een aangename, warme gloed als afsluiting van de dag. Wie de winter op een bijzondere manier wil ervaren, maakt een reis naar Lapland.

De natuur van Lapland mag gerust ‘wildernis’ worden genoemd. Het knisperende sneeuwdek strekt zich uit zover als het oog reikt. Ook de bomen zijn bedekt en als een soort sneeuwsculpturen staan ze in het witte landschap. De rust en stilte zijn overweldigend. Het is een wereld waar de zon ’s winters net geen grip op lijkt te krijgen. Ze komt dan niet boven de horizon uit. In dit uiterste noorden van Scandinavië iets heel natuurlijks, maar voor ons een bijzondere gewaarwording. Te midden van dit landschap kunt u overnachten in kleinschalige en bijzondere accommodaties, zoals glazen iglo’s, een sneeuwhotel en sfeervolle houten lodges. U kunt genieten van de natuur, het noorderlicht zien en ook van alles ondernemen, zoals een tocht met een hondenslee, een sneeuwscooter of met sneeuwschoenen aan uw voeten. Daarnaast kunt u er proeven van de authentieke, inheemse Samicultuur. 

Wilt u naar Lapland reizen en meer weten over onvergetelijke, exclusieve ervaringen in de Zweedse, Finse of Noorse regio? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen. 

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Lapland! 

populaire Lapland Reizen
Deze lodge ligt in een prachtige omgeving met uitzicht op zee en de ongerepte bergen op de achtergrond. Het is de ideale manier om de Noorse wildernis en de Arctische omgeving te ervaren. Het is een kleinschalige lodge waarbij iedere kamer een eigen badkamer...
Activiteit
U fotografeert graag en wilt het noorderlicht zo mooi mogelijk vastleggen? Dit is uw kans! Ga op fotosafari met een ervaren gids in Lapland en maak het perfecte plaatje.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.

Lapland Reizen op maat

Lapland reizen

Naar Lapland reizen betekent dat u de winter op wel heel bijzondere wijze zult beleven. Dit noordelijke stukje van Scandinavië lijkt een geheel eigen wereld binnen Europa. Een wereld met ijzingwekkend mooie landschappen, waar zich regelmatig een magisch schouwspel aftekent aan de sterrenhemel: de aurora borealis. Voor sommigen zelfs de hoofdreden om naar deze plek te reizen. Elk deel van Lapland heeft zijn eigen bijzonderheden. Zo vindt u in Finland bijvoorbeeld de grootste variëteit aan voorzieningen, maar is Zweden authentieker. Met ExperienceTravel kunt u uw reis naar Noors, Zweeds of Fins Lapland op maat en helemaal naar uw wensen laten samenstellen. 

Overnachten in Lapland

Omdat u uw reis iets extra’s wilt geven, omdat u de omgeving op een andere manier wilt ervaren… In Lapland zijn unieke kleinschalige accommodaties te vinden. In Finland staan bijvoorbeeld glazen iglo’s, waar u vanuit uw bed het Noorderlicht kunt zien. Ze zijn gemaakt van thermoglas, waardoor de temperatuur behaaglijk is. Reist u naar Zweeds Lapland? In de uitgestrekte bossen vindt u vrij gelegen samitenten, maar u kunt de nacht bijvoorbeeld ook doorbrengen in een soort cabine boven de grond, tussen de bomen en met een spectaculair uitzicht. Het zijn plekken die beslist iets toevoegen aan alle Lapland reizen. Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden en meer bijzondere verblijven. 

Accommodatie
ICEHOTEL
Voorbeeldreis
Exclusieve Wolf Experience in Noors-Lapland
Nu vanaf € 18.195
Activiteit
Unieke ervaring per hovercraft