Over La Réunion

Wat is de beste tijd om naar La Réunion te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van tevoren kunt u het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

La Réunion kan het hele jaar bezocht worden. De koelere en droge tijd loopt van mei tot november en het warme en nattere seizoen is van november tot april. La Réunion heeft een mild‚ tropisch klimaat. In ons voorjaar kunnen er cyclonen voorkomen op het eiland. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur op La Réunion ligt tussen de 20 en 26 °C. In de bergen is het klimaat fris‚ het kan daar afkoelen tot een temperatuur tussen 0 en 18 °C.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 13 uur naar La Réunion. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in La Réunion loopt van mei t/m begin september. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
La Réunion heeft een indrukwekkend tropisch en extreem bergachtig landschap en wordt gedomineerd door de beroemde vulkaan Piton de la Fournaise, een nog werkzame vulkaan die van tijd tot tijd ontwaakt.