Regio’s in Kenia

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • De Rift Valley is een van de indrukwekkendste natuurverschijnselen ter wereld. Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen lieten meer dan miljoenen jaren geleden deze enorme scheur in de aardkorst als souvenir achter. Er ontstonden grillige bergen‚ vruchtbare valleien en prachtige meren.
  • Mombasa is de op twee na grootste stad van Kenia en ligt aan de kust. Ten noorden en zuiden van de stad strekken de idyllische stranden zich mijlenver uit. Hier bent u aan het juiste adres om te ontspannen en na te genieten van uw safari in het binnenland.
  • De hoofdstad van Kenia, Nairobi, ligt praktisch op de evenaar en in het midden van het land. Dankzij de centrale ligging is Nairobi de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke safarireis. Maar onderschat de stad niet‚ ook in het moderne Nairobi zelf is van alles te zien en te beleven.
  • De onbekende en ongerepte natuurparken in het noorden van Kenia worden relatief weinig bezocht. U vindt hier een unieke flora en fauna. Het gebied herbergt enkele diersoorten die zich in de loop der tijd hebben aangepast aan het klimaat en die in andere gebieden dan ook niet of nauwelijks voorkomen.
  • Het zuidelijk deel van Kenia grenst aan Tanzania. In deze regio liggen verschillende nationale parken‚ die allemaal uniek zijn. Verken het mooie Amboseli National Park, maak kennis met de pure schoonheid van Tsavi National Park of ga op zoek naar bijzonder wild in het Masai Mara National Park.