Over Kenia

Wat is de beste tijd om naar Kenia te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik in Kenia met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

In Kenia valt in april en mei de meeste regen. De periode van de korte regens is november en december. In de regentijd is de luchtvochtigheid relatief hoog. De warmste maanden zijn januari‚ februari en maart. De droge tijd is van januari tot maart en van juni tot oktober. Over het algemeen is het klimaat wereldwijd aan veranderingen onderhevig en daarom wordt het steeds moeilijker om de regenperiodes te voorspellen. Kenia is het hele jaar door te bereizen. Alleen april en mei zijn wat minder geschikt door de regen. Sommige gebieden en accommodaties zullen dan slecht of helemaal niet toegankelijk zijn. De flora is dan overigens groen en uitbundig.

Praktische informatie 

Een vlucht naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia, neemt ongeveer 8 uur in beslag. Kenia is een prima land om te bezoeken met kinderen. Alhoewel u misschien in eerste instantie niet aan een safari met kinderen denkt, zijn er verschillende lodges gespecialiseerd in activiteiten voor kinderen. Houd er wel rekening mee dat ook kinderen medicijnen ter preventie van malaria dienen te gebruiken. 

In Kenia kunt u op twee manieren rondreizen. U kunt ervoor kiezen om met privégids alias chauffeur in een 4WD-voertuig over land te reizen. Veel ritten zijn lang over een slecht wegdek, maar hierdoor krijgt u wel een goed beeld van de omgeving. U kunt er ook voor kiezen om per klein vliegtuig van safarigebied naar –gebied te vliegen. U ziet dan minder van het land, maar hoeft ook minder lang te reizen. Ter plaatse gaat u op safari met de gidsen en rangers van het onderkomen waar u verblijft. U kunt deze twee reismethoden ook combineren en een gedeelte per vliegtuig en een gedeelte per 4WD-voertuig afleggen.

Regio’s en gebieden
Mombasa is de op twee na grootste stad van Kenia en ligt aan de kust. Ten noorden en zuiden van de stad strekken de idyllische stranden zich mijlenver uit. Hier bent u aan het juiste adres om te ontspannen en na te genieten van uw safari in het binnenland.
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada