Ontdek Kenia

Kenia, het klassieke Afrika

Wie aan Afrika denkt, ziet waarschijnlijk olifanten op een oneindige vlakte lopen, tegen een achtergrond van een enkele acaciaboom en een horizon waaraan geen einde lijkt te komen. Dit beeld is Kenia.

De landschappen in Kenia lijken epische vormen aan te nemen. De droge, woestijnachtige gebieden in het noorden, bevolkt door nomadenstammen, worden door de evenaar gescheiden van glooiende, vruchtbare valleien in het zuiden. De Great Rift Valley vormt een lange strook van meren en (grotendeels) inactieve vulkanen. In het hart van het land reiken de grillige, besneeuwde vormen van Mount Kenya bijna net zo hoog als de Kilimanjaro. Witte zandstranden, palmbomen en het heldere water van de Indische Oceaan kenmerken de Keniaanse kusten. Dankzij deze contrasten in landschappen en klimaten heeft Kenia een enorm rijke flora en fauna waar u als reiziger van kunt genieten.

Tussen de acaciabomen op de geelbruine graslanden van Masai Mara zoekt groot en klein wild naar voedsel. De miljoenen herbivoren trekken op hun beurt een groot aantal roofdieren. De vele wildebeesten, topi’s en zebra’s die jaarlijks vanuit Tanzania het gebied in trekken leveren spectaculaire plaatjes op. Naar Kenia reizen biedt u het klassieke Afrika uit filmbeelden. Een ervaring die u niet mag missen.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Kenia reizen op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Kenia! 

populaire Kenia Reizen
Elsa’s Kopje is gelegen in Meru National Park op de helling van Mughwango Hill. De cottages van deze boutique lodge hebben een open sfeer met goed zicht op het uitgestrekte savannelandschap die rijk is aan rotsformaties, genaamd ‘kopjes’. Alle cottages...
Activiteit
U brengt een bezoek aan het Hell's Gate National Park, een klein park nabij Lake Naivasha. U kunt hier prachtig wandelen in de kloof en langs rivierstroompjes. Het landschap wordt bepaald door bizarre rotsformaties.
  • onze specialisten
    Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
    Kitty Nieuwenhuijsen
    Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada

Safari Kenia op maat

Safari Kenia

Service en gastvrijheid staan in Kenia hoog in het vaandel. Het toerisme is professioneel geregeld dankzij de ruime ervaring die het land heeft met het ontvangen en begeleiden van reizigers, zoals bij de safari's. Tijdens onze Kenia reizen gaat u samen met een ervaren en professionele Engelssprekende privéchauffeur en gids op pad. U kunt kiezen uit allerlei soorten accommodaties: van klein tot groot‚ van lodge tot tentenkamp en van eenvoudig tot luxe. Zo ervaart u Kenia zoals u dat zelf wilt. Het land heeft veel moois te bieden, dus de keuze in zowel accommodaties als reservaten is ruim. Ook aan de schitterende kust heeft u allerlei mogelijkheden. Het reizen in Kenia kunt u zo comfortabel maken als u zelf wilt. In bijna ieder safaripark is een airstrip aanwezig, dus behalve per weg kunt u ook prima per vliegtuig reizen.

Reistips Kenia

Naar Kenia reizen gaat ongetwijfeld samen met onvergetelijke wildervaringen. Naast Masai Mara National Park zijn er in Kenia meer schitterende parken te vinden. Wanneer u Lake Nakuru nadert, lijkt er een roze wolk te hangen. De gekleurde massa krijgt langzaam de vorm van flamingo’s, die hier met miljoenen tegelijk voor een uniek schouwspel zorgen. Amboseli wordt bewoond door vele olifantenfamilies, die u ziet rondstruinen met – bij helder weer – de Kilimanjaro op de achtergrond. Wilt u naar het noorden van Kenia reizen dan is het ongerepte en ruige niemandsland van Laikipia een aanrader. U heeft er grote kans de Big Five te spotten en kunt kennismaken met stammen als de Masai en Samburu, die verschillende wildreservaten runnen. Naar Kenia reizen is nóg specialer met een afsluiting aan een van de idyllische stranden, zoals op de Lamu Archipel, een van de best bewaarde geheimen van Kenia.

Accommodatie
Sarova Lion Hill Game Lodge
Voorbeeldreis
Safari en strand Kenia
Nu vanaf € 4.495
Activiteit
Op zoek naar het wild Kenia