Verken Jordanië

Indrukwekkend en betoverend Jordanië

Het in mysterie gehulde Jordanië weet de moderne ontdekkingsreiziger in meerdere opzichten te bekoren. Het land dat tot 1917 deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk heeft in de afgelopen eeuw een geheel eigen identiteit ontwikkeld. Wie Jordanië bezoekt, zal als een ander mens terugkeren. Maak kennis met het land van het uit rode rotsen gehakte stadje Petra, van blijven drijven in de Dode Zee, maar ook het land waar Nabateeërs en Romeinen in een ver verleden hun sporen nalieten.

De grootste stad van Jordanië is Amman. Dit is tevens de hoofdstad en hier is ongeveer de helft van de totale Jordanese bevolking woonachtig. Echte steden zijn er schaars, want Jordanië bestaat voor maar liefst 90% uit woestijn. Diverse gebieden lenen zich daardoor wel bij uitstek voor een jeeptour of kamelenrit. Bekendste plek om dit te doen is de Wadi Rum Woestijn. Maar ook een overnachting in de woestijn behoort tot de mogelijkheden. Onder de fonkelende sterrenhemel voelt u zich de hoofdrolspeler in uw eigen sprookje van Duizend-en-een-nacht.

Jordanië herbergt een rijke historie, maar gek genoeg is een groot deel van deze geschiedenis een onbeschreven blad. Er was een tijd dat Jordanië toebehoorde aan kruisridders en pelgrims, maar na hun vertrek werd het stil. Een gebrek aan bruikbare naslagwerken is hier de voornaamste oorzaak van, maar archeologische vondsten, ruïnesteden en perfect bewaard gebleven cultuurresten vertellen hun eigen verhaal.

populaire Jordanië Reizen
Het Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea ligt aan het beroemde zoutmeer: De Dode Zee. Met een ligging op 434 meter onder de zeespiegel is dit het laagste punt op aarde. De kamers, suites en villa's liggen verspreid over drie enclaves temidden van tuinen met...
Activiteit
Ontdek de lokale specialiteiten tijdens een smaakvolle tocht door Amman.

Jordanië reizen op maat

Accommodatie
Bubble Luxotel Petra
Voorbeeldreis
Luxe in Jordanië
Nu vanaf € 4.725
Activiteit
Petra cooking experience