Verken Jordanië

Indrukwekkend en betoverend Jordanië

Het in mysterie gehulde Jordanië weet de moderne ontdekkingsreiziger in meerdere opzichten te bekoren. Het land dat tot 1917 deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk heeft in de afgelopen eeuw een geheel eigen identiteit ontwikkeld. Wie Jordanië bezoekt, zal als een ander mens terugkeren. Maak kennis met het land van het uit rode rotsen gehakte stadje Petra, van blijven drijven in de Dode Zee, maar ook het land waar Nabateeërs en Romeinen in een ver verleden hun sporen nalieten.

De grootste stad van Jordanië is Amman. Dit is tevens de hoofdstad en hier is ongeveer de helft van de totale Jordanese bevolking woonachtig. Echte steden zijn er schaars, want Jordanië bestaat voor maar liefst 90% uit woestijn. Diverse gebieden lenen zich daardoor wel bij uitstek voor een jeeptour of kamelenrit. Bekendste plek om dit te doen is de Wadi Rum Woestijn. Maar ook een overnachting in de woestijn behoort tot de mogelijkheden. Onder de fonkelende sterrenhemel voelt u zich de hoofdrolspeler in uw eigen sprookje van Duizend-en-een-nacht.

Jordanië herbergt een rijke historie, maar gek genoeg is een groot deel van deze geschiedenis een onbeschreven blad. Er was een tijd dat Jordanië toebehoorde aan kruisridders en pelgrims, maar na hun vertrek werd het stil. Een gebrek aan bruikbare naslagwerken is hier de voornaamste oorzaak van, maar archeologische vondsten, ruïnesteden en perfect bewaard gebleven cultuurresten vertellen hun eigen verhaal.

populaire Jordanië Reizen
Op de rand van de kloof van Wadi Dana ligt Dana Guesthouse. Het mooie gebouw combineert een dorpse architectuur met moderne elementen en heeft een Arabisch karakter. De ligging zorgt voor adembenemende uitzichten over het Dana Biosphere Reserve. Het restaurant...
Activiteit
Wadi Rum kent vele prachtige plekjes. Een van de beste manieren om deze plekken te bezoeken is tijdens een jeeptocht met een lokale gids.

Jordanië reizen op maat

Accommodatie
Mövenpick Resort Petra
Voorbeeldreis
De highlights van Jordanië
Nu vanaf € 2.925
Activiteit
Petra via de achterdeur