Over Japan

Wat is de beste tijd om naar Japan te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

In Japan kunnen de temperaturen van noord naar zuid erg uiteen lopen. Ook kan het weer in het binnenland erg verschillend ten opzichte van de kust. De beste perioden voor een bezoek aan Japan zijn de lente en de herfst. Het weer is dan meestal zacht en droog‚ met een lichte kans op regen. De lente is erg populair vanwege de kersenbloesemperiode (maart- april) en de herfst is door de mooie herfstkleuren. In juli en augustus is het meestal erg heet en vochtig. In september kan het regenen en komen er tropische tyfoons voor in Japan.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 11,5 uur naar Japan. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis naar Japan zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Japan valt in het voor- en najaar. Tijdens de zogenaamde 'golden week', die meestal eind april begin mei valt, is het lastig om een accommodatie te krijgen en liggen de prijzen aanzienlijk hoger dan in de overige maanden. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, het liefst 10 maanden van tevoren, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
Tokyo is een wonderbaarlijke metropool. Orde beheerst de chaos en moderne wijken met wolkenkrabbers mengen zich moeiteloos met de traditionele cultuur van Japan.
  • onze specialisten
    Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
    Barbara Roeters
    Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen