Israël

Israël

Omringd door grote Arabische landen en grenzend aan de Middellandse zee ligt het controversiële Israël. Het land is tegen wil en dank dikwijls onderwerp van gesprek ten gevolge van een aloud slepend conflict. Maar alle negatieve berichtgeving ten spijt is Israël een bruisend land met een geheel eigen karakter en zeer gastvrije inwoners.

Om de historie en politieke situatie van Israël kan men niet heen, maar wij leggen de focus liever op de vele culturele en historische trekpleisters die er te vinden zijn. Jeruzalem en Tel Aviv dragen beide op geheel eigen wijze bij aan de veelzijdige reisbestemming die Israël is. De afstand tussen beide steden is slechts 55 kilometer, maar het contrast kan niet groter. Wie de steden na elkaar bezoekt, waant zich in een ander land. Het aan de kust gelegen, hippe Tel Aviv spreekt tot de verbeelding met levendige stranden, boulevards, gezellige markten, parken, terrasjes en winkelcentra. Het veel traditionelere Jeruzalem onderscheidt zich met authentieke restaurants, indrukwekkende musea, historisch plekken en de wereldberoemde Klaagmuur. Meer Israël heeft nog veel meer te bieden: het noorden met het meer van Galilea en de Golan Hoogte, maar ook het zuiden is prachtig; de Dode Zee en de Negev Woestijn kunt u zelfs combineren met een bezoek aan Jordanië.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Israël! 

populaire Israël Reizen
Naast de historische klokkentoren van Jaffa en de beroemde vlooienmarkt ligt Market House Hotel, een authentiek hotel met een modern klassieke uitstraling en een retro-vintage inrichting. De kamers hebben een artistieke maar gepolijste stijl met een indrukwekkend...
Activiteit
Naast Masada en de Dode Zee bezoekt u tijdens deze dag in de woestijn ook de prachtige oase Ein Gedi. Na een lange dag in de hitte is het heerlijk afkoelen in de natuurlijke zwembaden.

Israël reizen

Reis naar Israël

Israël is een ideale reisbestemming voor mensen die eens buiten de gebaande paden wensen te gaan. Veel mensen associëren het land met onveiligheid, maar Israël heeft zijn zaken wat dat betreft goed op orde. Afgaande op de ontspannen en uiterst vriendelijke bevolking kunt u gedurende een reis door Israël onbezorgd genieten van kunst, cultuur, culinaire hoogstandjes, luxueuze hotels, mooie parken en witte zandstranden.

Reisadvies Israël

Met aangename temperaturen kan het al vroeg in de lente zomers aanvoelen in Israël. Ideaal om al het moois te ontdekken wat Israël u te bieden heeft. Een echte aanrader is om per fiets of segway een tocht te maken door Tel Aviv of Jeruzalem. Zonaanbidders komen in Tel Aviv aan hun trekken op diverse stranden zoals Hilton beach, Drummers beach (met drummende hippies) en Tayelet beach. ’s Avonds heeft u de luxe restaurants voor het uitzoeken in de hippe wijk Neve Tsedek, of kunt u een terrasje bezoeken in Old Jaffa, de oude haven van Tel Aviv. In Jeruzalem heeft u vanaf de Olijfberg een adembenemend uitzicht over de stad. Bezoek er voorts het Holocaust museum, de opmerkelijke Klaagmuur en de levendige Mahane Yehuda Market. In het Notre Dame Rooftop restaurant geniet u onder het genot van kaasjes en wijnen van eigen label van de skyline van Jeruzalem.

Accommodatie
White Villa
Voorbeeldreis
Klassiek Israël en de woestijn
Nu vanaf € 10.395
Activiteit
Ancient Jaffa en modern Tel Aviv