Ontdek Iran

Inspirerend Iran

De ster van Iran als reisbestemming is snel rijzende. Wie verder durft te kijken dan de vaak wat negatieve berichtgeving omtrent het land, wordt rijkelijk beloond. Hoogstaande architectuur en archeologie worden afgewisseld met mozaïeken en woestijnvlakten. Kijk echter niet vreemd op als u ineens in een moderne stad rondwandelt. De vriendelijke bevolking heet u van harte welkom.

Het immense Iran is bijna 40 keer zo groot als Nederland en kan teren op een rijke historie. Zo werd het oude Perzische rijk in 330 v. Chr. veroverd door het leger van Alexander de Grote. De eeuwen die volgden brachten verschillende religies variërend van diverse stromingen uit de Islam tot het Christendom. Desondanks heeft Iran altijd een eigen karakter behouden, waar vele culturele rijkdommen symbool voor staan. Zo treft u in het mystieke Yazd de ‘Torens van de Stilte’ en geniet u in Shiraz van de tuin van de hemel ‘Eram Garden’, die tevens terug te vinden is op de Unesco werelderfgoedlijst. Isfahan herbergt sprookjesachtige paleizen en moskeeën waarin het gebruik van mozaïek tot kunst verheven is. In dat opzicht staan deze traditionele steden in schril contrast met het veel modernere centrum van Teheran, maar juist deze diversiteit maakt een bezoek aan Iran tot een onvergetelijke belevenis.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Iran! 

populaire Iran Reizen

Maatreis Iran

 Iran Reizen

Iran is geen standaard reisbestemming en u zal anderen derhalve niet snel horen over een reis naar Iran. Dat is jammer, want dat het land een schat aan bezichtigingen en ervaringen te bieden heeft, staat als een paal boven water. Iran dient echter sinds jaar en dag af te rekenen met vooroordelen alvorens mensen het land als reële reisoptie kwalificeren. De mensen die het avontuur wel aandurven, worden zeer aangenaam verrast. Nergens wordt men tijdens een rondreis geconfronteerd met meer verschillende indrukken dan in sprookjesachtig Iran, tevens liefkozend ‘Land van duizend en een nacht’ genoemd. De behulpzame en zeer vriendelijke bevolking maakt het plaatje compleet. Doorbreek dus de taboe en laat u betoveren door Iran.

Reisadvies Iran

De kans is groot dat u nog niet eerder in Iran bent geweest. Iran is een land dat zich graag laat ontdekken en ons advies is dan ook om uw reis geheel volgens uw eigen voorkeuren te laten verlopen. Wij kunnen u van handvatten voorzien door enkele bezienswaardigheden onder elkaar te zetten die u simpelweg niet mag missen in Iran. In Isfahan treft u aan de westkant van het Plein van de Imam het indrukwekkende Ali Qapu Paleis. In dezelfde stad kunt u iets verderop de 17e-eeuwse Pol-e-Khaju brug bewonderen. In Teheran is het Golestan Paleis een complex dat u niet teleur zal stellen. Breng tot slot in het historische centrum van Shiraz een bezoek aan de Vakil bazaar alwaar Perzische tapijten, kruiden en koperen voorwerpen verhandeld worden.

Accommodatie
Pars Hotel Tabriz
Voorbeeldreis
Iran, het oude Perzië
Nu vanaf € 2.295
Voorbeeldreis
Het land van duizend en één nacht, Iran
Nu vanaf € 3.995