Regio’s in Indonesië

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Ten oosten van Java en ten westen van Lombok ligt het prachtige Bali. Een eiland dat u veel te bieden heeft. In het zuiden van het eiland zijn de stranden parelwit‚ op andere gedeeltes van Bali zijn ze bedekt met grijs of zwart vulkaanzand.
  • Java is slechts één eiland uit de Gordel van Smaragd, zoals de bijnaam van de republiek Indonesië luidt, maar niet zomaar een. Veruit de meeste Indonesiërs hebben zich op Java gevestigd. Door de eeuwen heen realiseerden zij grote tempelcomplexen, zoals de Borobudur en het Hindoebouwwerk Prambanan die nog altijd het landschap sieren.
  • Lombok is het zustereiland van Bali. Lombok is toeristisch nog niet zo populair en ontwikkeld als buureiland Bali‚ toch is een bezoek aan dit eiland zeker de moeite waard. Doordat het toeristisch nog niet zo populair is‚ heeft u altijd voldoende plek op de stranden om te ontspannen.
  • Wanneer u op de kaart Sulawesi bekijkt‚ zult u meteen zien dat dit eiland een bijzondere vorm heeft. Door deze aparte vorm lijkt het een klein eiland‚ maar in werkelijkheid is het bijna twee keer zo groot als Java.
  • Op Sumatra, het een na grootste eiland van Indonesië, vindt u een rijke en afwisselende natuur. Bergen‚ vulkanen‚ warmwaterbronnen en moerassen‚ u komt het hier allemaal tegen. Maar ook voor een ongerepte jungle met tijgers‚ neushoorns en orang-oetans bent u op dit eiland op het juiste adres.