Over Indonesië

Wat is de beste tijd om naar Indonesië te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik in Indonesië met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

In Indonesië heerst een subtropisch klimaat. Dit betekent dat er in het land een regen- en een droge periode is‚ maar ook dat de gemiddelde jaartemperatuur erg hoog ligt. Het gehele jaar door liggen de temperaturen tussen de 23 en 31 graden Celsius. Houdt u er wel rekening mee dat het in de maanden december‚ januari en februari tussen Zuid-Sumatra en Oost-Timor erg veel regent.

Praktische informatie

U kunt vanuit Amsterdam met een tussenstop naar Jakarta vliegen, de vliegtijd is dan ongeveer 15 uur. Een rechtstreekse vlucht naar Bali met een tankstop in Singapore duurt ongeveer 16 uur. Tijdens uw reis door Indonesië reist u met privévervoer, onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Per vliegtuig reist u van eiland naar eiland.

Indonesië is een leuke bestemming om met kinderen te bezoeken. Vooral Bali is een ideale gezinsbestemming omdat het eiland van moderne voorzieningen geniet en er geen malaria voorkomt. Ook valt er genoeg te doen voor kinderen. Zo leent het kindervriendelijke stranden, leuke excursies en goede hotels en restaurants.

Het is sterk afhankelijk van uw reiswensen, hoeveel tijd er nodig is voor een reis naar Indonesië. Hiervoor is het belangrijk om te bepalen welke eilanden u wilt bezoeken. Over het algemeen genomen is 2 weken een uitstekende tijd om Bali te verkennen. Voor een combinatie van Java en Bali heeft u minstens 3 weken nodig. Staan Sulawesi, Sumatra of Lombok juist hoog op uw wenslijst? Vraag onze specialisten naar de combinatiemogelijkheden.

Regio’s en gebieden
Ten oosten van Java en ten westen van Lombok ligt het prachtige Bali. Een eiland dat u veel te bieden heeft. In het zuiden van het eiland zijn de stranden parelwit‚ op andere gedeeltes van Bali zijn ze bedekt met grijs of zwart vulkaanzand.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica