Ontdek Indonesië

Inspirerend Indonesië

De archipel van Indonesië bestaat uit minstens zeventienduizend eilandjes. waarvan er ongeveer zesduizend bewoond zijn. Toch is een rondreis over eilanden als Sumatra, Java, Sulawesi en Bali al voldoende om de ziel van Indonesië te ontdekken.

Met de oceaan als natuurlijke scheidslijn zijn er op ieder eiland unieke rituelen en gewoonten bewaard, waarbij te zien is hoe invloeden van wereldreligies tot een bijzondere mix van lokale gebruiken hebben geleid. Op ieder eiland kleedt men zich anders, danst men zijn eigen dansen en spreekt men andere dialecten. Ook de religie kan per eiland verschillen. Zo vindt u op Bali honderden boeddhistische tempels, op Java ontelbare moskeeën en wordt Sulawesi bewoond door vele etnische stammen als de Bajau’s, de Toraja’s en de Minahasa’s.

Niet enkel de bewoners zijn uniek. De eilandengroep kent een ontzagwekkende mengeling van cultureel erfgoed gelegen tussen natuurlijke hoogtepunten en ook daarbij heeft ieder eiland zijn eigen charmes. Indonesië heeft, na Brazilië, het grootste regenwoud ter wereld. U treft er bijzondere en misschien nog wel onbekende flora en fauna en op Sumatra slingert de orang-oetan met zijn krachtige armen door de jungle. Afgewisseld met vulkaantoppen, adembenemende stranden, rijstvelden en theeplantages weet deze inspirerende bestemming een grote aantrekkingskracht op de moderne ontdekkingsreiziger uit te oefenen.

Wilt u meer weten over een onvergetelijke, exclusieve rondreis door Indonesië op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Indonesië! 

populaire Indonesië Reizen
Het luxe en ruim opgezette resort Alila Seminyak geeft haar gasten een fantastische strandervaring, maar laat tegelijkertijd merken dat u op Bali bent. Het resort ligt aan het vulkanische zandstrand en wordt omgeven door een groene, weelderige tuin. De...
Activiteit
Na de Borobudur is de Prambanan het beroemdste tempelcomplex van Java. Een leuke manier om deze hindoetempel te bezoeken is per fiets.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika

Rondreis Indonesië op maat

Rondreis Indonesië

De bijnaam van Indonesië is ‘Gordel van Smaragd’. Het klinkt als een kostbaar iets, een schat, en dat is ook precies wat de eilanden stuk voor stuk zijn. Neem Bali, een prachtige bestemming voor een rondreis door Indonesië. Met alleen de melding dat dit eiland over mooie stranden beschikt, zouden we het beslist tekort doen. Ook de rijstterrassen, kunstzinnige dorpen, mooie tempels, natuurparken en dolfijnen maken dit tot een van Indonesië’s paradijsjes. Java is een andere populaire bestemming voor een rondreis door Indonesië. Traditionele gebruiken spelen er een belangrijke rol. Kunstnijverheden zoals het batikken en het wajangpoppenspel zijn door de Unesco zelfs aangewezen als immaterieel erfgoed van de mensheid. Een waardevolle aanvulling op een Indonesië rondreis op Java is een verblijf op een koffieplantage, waar nog altijd de oorspronkelijke sfeer heerst. Toch blijft met zoveel cultuur ook de natuur niet onderbelicht. Het pure landschap rondom de Bromovulkaan bestaat uit een zee van zwart zand. Een van de mooiste momenten om deze te bezoeken tijdens uw rondreis door Indonesië is bij zonsopkomst.

Reistips Indonesië

Wilt u unieke plekken en bezienswaardigheden ontdekken tijdens uw rondreis? Indonesië zal u verrassen. Doe bijvoorbeeld een ongekende ervaring op en zie orang-oetans in het Gunung Leuser National Park op de noordpunt van Sumatra. Er is een rehabilitatiecentrum waar deze bijzondere primaten worden opgevangen en u kunt in de omringende bossen een begeleide trekking maken. Op Java vindt u enkele symbolen van het architectonische erfgoed van Indonesië, een onmisbare toevoeging aan uw Indonesië rondreis. Het hindoeïstische complex Prambanan is gewijd aan Shiva, Vishnu en Brahma. Meer dan 500 tempels richten zich naar de hemel, met rijke ornamenten en reliëfs die de verhalen van de Ramayana vertellen. De Borobudur is ‘s werelds grootste boeddhistische complex. Deze immense stoepa van 9 etages symboliseert de weg naar de verlichting. Doet u tijdens uw rondreis door Indonesië het eiland Sulawesi aan? Het landschap van het district Tana Toraja is een lust voor het oog, met weelderige valleien, rijstvelden, kalkstenen kliffen en bergen. De karakteristieke woningen en rotsgraven van de Toraja’s zijn wereldberoemd.

Accommodatie
Alaya Ubud
Voorbeeldreis
Raja Ampat: de verborgen parel van Indonesië
Nu vanaf € 13.975
Activiteit
Lunchen te midden van rijstvelden