Over India

Wat is de beste tijd om naar India te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

India heeft geen vier seizoenen zoals wij die kennen‚ maar vijf. Naast de lente‚ zomer‚ herfst en winter kent India het vijfde seizoen de moesson‚ waarin het heftig regent. De moesson treft de Indiase regio’s op verschillende momenten. Van mei tot september is het regentijd in het noorden en het centrale deel van India‚ terwijl het zuiden tot oktober geteisterd wordt. Toch is het niet geheel onverstandig om binnen dit seizoen te reizen. Op deze manier vermijdt u de drukte bij bezienswaardigheden. Na de moesson is de vochtigheid grotendeels uit de lucht, wat de warmte een stuk dragelijker maakt. Tussen oktober en maart ligt de gemiddelde temperatuur in India overdag tussen de 25 en 30 graden. Laat u door onze reisspecialisten informeren wat de beste periode is voor uw gewenste reis.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 8 uur naar India. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren u om uw reis naar India zo’n 6 maanden van tevoren te boeken. Dan is de kans het grootst dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in India loopt van oktober tot april. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, het liefst 10 maanden van tevoren, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
Calcutta domineert het politieke en economische leven van Oost-India en verrast reizigers vaak met zijn prachtige koloniale architectuur en levendige sfeer. Vanuit hier kunt u alle kanten op reizen.
  • onze specialisten
    Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
    Barbara Roeters
    Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen