Over Guatemala

Wat is de beste tijd om naar Guatemala te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik in Guatemala met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Guatemala kent milde temperaturen die door het jaar heen weinig veranderen. In de hoger gelegen gebieden koelt het 's nachts af, maar is het overdag warm. In het beboste noorden en in de kustgebieden is het tropisch warm en vochtig. Van juni tot november is het regenseizoen. De dagen zijn dan zonnig met aan het eind van de dag een stevige regenbui. 

Praktische informatie 

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 11,5 uur naar Guatemala-Stad, de hoofdstad van Guatemala. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

Guatemala is een geschikt land om met kinderen te bezoeken. De hotels zijn op de meeste plekken van uitstekende kwaliteit en er zijn diverse accommodaties die beschikken over een zwembad. De reisspecialist zal bij het samenstellen van uw reis rekening houden met de verschillende leeftijden en interesses van de gezinsleden. Bezoek samen met uw kinderen de imposante vulkanen en leer samen alles over de boeiende Mayacultuur.  

Regio’s en gebieden
Vanuit het regenwoud steken toppen van piramides boven de begroeiing uit. Brulapen‚ toekans en fleurige bloemen omringen de archeologische site van Tikal. Deze Mayatempel is het absolute hoogtepunt van het noorden van Guatemala.
  • onze specialisten
    Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
    Sabrina Iriks
    Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.