Ontdek Guatemala

Inspirerend Guatemala

Dankzij de natuurlijke rijkdommen en uitgebreide cultuurhistorie beschouwd Guatemala zichzelf als ‘de ziel van de aarde'. Guatemala is een indianenland dat bekend staat om zijn sterke Mayacultuur die hier nog steeds springlevend is.

Guatemala is een prachtig‚ inspirerend land waar u echte natuurlijke schoonheid en vele culturele schatten treft. In de jungles leven tropische dieren en de meest schitterende vogelsoorten. Daarnaast telt het veelzijdige Guatemala 33 vulkanen‚ waarvan er drie actief zijn. Het schilderachtige meer van Atitlan dankt haar diep blauwe kleur aan de vulkanische activiteit in de omgeving.

De steden in Guatemala kennen een bijzondere koloniale architectuur. De Mayacultuur is hier nog duidelijk zichtbaar. De afstammelingen van de Maya-indianen wonen in authentieke dorpjes en dragen hun traditionele kleurrijke kleding vol trots. In Tikal vindt u de indrukwekkendste Maya ruïnes. Kortom, in Guatemala vindt u natuur en cultuur in overvloed en zult u zich keer op keer verbazen. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Guatemala reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

populaire Guatemala Reizen
 • De Mayas van Mexico en Guatemala
  Nu vanaf € 5.645 p.p.
 • Adembenemend Guatemala & Belize
  Nu vanaf € 5.675 p.p.
 • Wereldcruise met Regent Seven Seas Cruises
  Nu vanaf € 69.475 p.p.
Op enkele straten vanaf het centrale plein in Antigua ligt het Hotel San Rafael. Het hotel is gebouwd in een traditioneel koloniaal huis, daarnaast zijn er twee patio’s met fonteinen wat een serene uitstraling geeft. De kamers zijn ruim ingericht met...
Activiteit
In de jungle in het noorden van Guatemala ligt de grootste Mayaruïne van Latijns Amerika. In de verloren stad Tikal vindt u indrukwekkende tempels, middenin de natuur.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.

Guatemala reizen op maat

Guatemala reizen

Schitterende natuur en indrukwekkende overblijfselen uit de Mayatijd: Guatemala is niet alleen het land van jungles en uitgestrekte koffieplantages maar ook van een overweldigende cultuur. Als u op een écht spectaculaire manier door Guatemala wilt reizen, is een helikoptervlucht ideaal. Vanuit de lucht kunt u zelfs in de kraters van de vulkanen kijken. In tegenstelling tot sommige andere Latijns-Amerikaanse landen is Guatemala is een land wat u het beste onder begeleiding kunt ontdekken. De wegen zijn vaak nog onverhard en de wegbewijzering volstaat niet om daadwerkelijk de weg te vinden. Daarnaast is het centrale gedeelte van Guatemala vrij bergachtig. Daarom raden wij in dit land een self drive niet aan. Met een chauffeur en gids, die weten waar u moet zijn en hoe u er moet komen, bent u veilig en verantwoord op weg tijdens onze mooie Guatemala reizen. Zo leert u alle bijzondere plekjes van Guatemala kennen. 

Reistips Guatemala

Een leuke manier om tijdens Guatemala reizen in contact te komen met de kleurrijke lokale bevolking is door een bezoek te brengen aan een van de lokale markten die het land rijk is. De ene markt is nog kleurrijker dan de ander. Ook de sportieve reiziger kan in Guatemala aan zijn trekken komen. Fietsen langs de Mayaruïnes die per auto lastig te bezoeken zijn, een avontuurlijk jeepsafari door ruig landschap maken of kanoën over het adembenemende en helderblauwe meer van Atitlán. Het kan allemaal tijdens een reis door Guatemala. Guatemala reizen laten u kennismaken met de vele vulkanen en Mayaruïnes in het land. Een zeer bijzondere en spannende excursie is de beklimming van de Pacaya vulkaan, een vulkanische ervaring die u nooit zult vergeten. In de verloren stad Tikal vindt u indrukwekkende tempels, middenin het hart van de natuur. Deze eeuwenoude overblijfselen zullen indruk op u maken.

Accommodatie
Las Lagunas Boutique Hotel
Voorbeeldreis
Adembenemend Guatemala & Belize
Nu vanaf € 5.675
Activiteit
De verloren stad Tikal