Excursies en activiteiten in Groenland

Ieder poolgebied heeft zijn eigen unieke kenmerken; dat uit zich in de landschappen en ijsvormen bijvoorbeeld, maar ook in de aanwezige fauna. U beleeft deze toch al bijzondere omgeving nog intenser door er met een gids aan boord van een zodiac op uit te trekken en - waar mogelijk - aan land te gaan.
  • IJsbergen hebben verschillende vormen, hoogtes en afmetingen. Ze zijn afkomstig van gletsjers en hebben grillige vormen.
  • Laat in het reisseizoen, als de zon al vroeg in de avond weer onder de horizon zakt en de nachten weer langer zijn, is er kans op het zien van het Pool- of Noorderlicht; het fenomeen van de dansende lichten!
  • Op een expeditiecruise in het Noordpoolgebied die vroeg in het jaar plaats heeft, heeft u de meeste kans om door zee-ijs en langs gletsjers te kunnen varen. Zee-ijs is de benaming voor bevroren zeewater in de poolzeeën. Met name bij expedities naar Spitsbergen...
  • In het Noordpoolgebied is een grote diversiteit aan wildleven waar te nemen. De grootste kans om ijsberen te spotten is op Spitsbergen of Frans Jozelfland. Maar ook een ontmoeting met een poolvos, rendier of walvis zal u nog lang bijblijven. En vergeet...