Schepen

Wanneer u een Noordpoolexpeditie wilt ondernemen is de keuze van het schip van essentieel belang voor de beleving. Er zijn verschillende schepen met ruimte voor een groot of juist select gezelschap waarmee u in luxe en comfort naar de poolgebieden kunt varen. Aan boord zijn allerlei voorzieningen en faciliteiten. Vooral de kleinere schepen bieden u een maximale beleving. U kunt kiezen uit verschillende huttypen. Stap aan boord van een van onderstaande schepen en beleef een onvergetelijke reis.
U kunt reizen met:
50 Years of Victory

Er zijn diverse uitstekende expeditieschepen voor een Arctische of Antarctische expeditie cruise, schepen die u naar diverse poolgebieden brengen. Echter, slechts één schip ter wereld kan u naar 90º noorderbreedte brengen, naar de geografische Noordpool.

De 50 Years of Victory is met 75.000 PK de grootse en krachtigste ijsbreker die ooit gebouwd is. Een werkschip en een wonder van techniek. Wanneer het niet op Noordpoolexpeditie is, ruimt het schip in de wintermaanden drijfijs voor wetenschappelijk onderzoek en biedt het transport in moeilijk te bereiken gebieden van het noodpoolgebied en de Noordwest Passage. Maar u zult dit werkpaard ook een heel prettig onderkomen vinden, voorzien van comfortabele hutten, alle met zeezicht, privéfaciliteiten en lage bedden. En dat voor 128 gasten. De algemene ruimten omvatten een restaurant, een zaal voor lezingen en presentaties, een bar en lounge met uitzicht op de boeg van het schip, en ook een bibliotheek. Er is zelfs een gymlokaal/fitnesscentrum/sportschool, twee sauna’s en een zwembad met verwarmd zeewater van de Arctische Oceaan.

Om uw tijd aan boord te veraangenamen worden er presentaties gegeven door professionele gidsen & medewerkers zoals historici, biologen en natuurwetenschappers. Allen zullen uw Noordpool cruise tot leven brengen met gedegen kennis en een fascinerend inzicht in de regio. Op deze Noordpool expeditie cruise heeft u ook meerdere keren de gelegenheid om per helikopter een rondvlucht in de regio te maken. Ver onder u ligt dan de 50 Years of Victory, uw thuis tijdens uw reis naar de top van de wereld. De helikopter wordt ingezet voor landingen op Franz Josefland en om het spektakel van het brekende ijs vanuit de lucht gade te kunnen slaan.

IJsbreker 50 Years of Victory in cijfers
Maximum aantal passagiers: 128
4 dekken plus bridge met platvorm                                                                 Lengte 150 meter
Breedte 30 meter 
Diepgang 11 meter 
IJsklasse LL1 (de hoogst mogelijke klasse)

Algemene ruimten:
Restaurant, 2 lounges/bar, bibliotheek, presentatie-/filmzaal, kliniek, 2 sauna's, fitnessruimte, zwembad, ruime brug en een lift (deze wordt gesloten wanneer het schip door zwaar ijs vaart).

De expeditieleider en gidsen zijn internationaal en staan u te woord in Engels of Duits. Alle presentaties zijn tweetalig. De nautische bemanning van de ijsbreker 50 Years of Victory is Russisch.

Het schip heeft 4 dekken

Bow dek

Het Bow dek geeft toegang tot het voordek. U kunt rondom dit dek lopen. Op dit dek vindt zich ook het restaurant, de gymruimte en de sauna met zwembad.

Brige 1 is het dek tussen het restaurant en de bar/presentatie ruimte. Geeft toegang tot achterdek.

Bridge 2 is een veel gebruikt dek. Hier bevindt zich de Victory bar met zicht naar de boeg en bibliotheek. Van hieruit kunt u ook naar een klein achterdek.

 

Bridge 3 is het hoogstgelegen dek dat toegang geeft tot de brug die 24 uur geopend is. Zo is ook de hut van de expeditieleider altijd open voor u.

Er zijn 6 type hutten

Standaard Twin 
15 m2 met eigen faciliteiten en raam; 2 gelijkvloerse 1-persoonsbedden (waarvan 1 als sofabed), douche/toilet, raam dat u kunt openen, TV met DVD-speler. Ook verkrijgbaar als hut voor alleengebruik. In totaal 46 hutten beschikbaar op alle dekken (aangegeven in donkergeel op de plattegronden).

Mini Suite
22,5 m2 met eigen faciliteiten; zitruimte met sofabed, apart slaapvertrek met 2-persoonsbed, douche / toilet, raam, dat u kunt openen, ijskast TV met DVD-speler. In totaal 6 hutten beschikbaar (aangegeven in rood op de plattegronden).     

Junior Suite      
24 m2 met raam en eigen faciliteiten; zitruimte met sofabed en apart slaapvertrek met 2-persoonsbed, raam dat u kunt openen, douche of bad met toilet, koelkast, TV met DVD-speler, koffiezetapparaat, kluisje. In totaal 4 hutten beschikbaar (aangegeven in donkerblauw op de plattegronden). 

Grand Suite
27 m2 met raam en eigen faciliteiten; zitruimte met sofabed en apart slaapvertrek met 2-persoonsbed, raam dat u kunt openen, douche of bad met toilet, koelkast, TV met DVD-speler, koffiezetapparaat, kluisje. In totaal 2 hutten beschikbaar (aangegeven in lichtblauw op de plattegronden).

Victory Suite     
27 m2 met raam, eigen faciliteiten; ruime zitkamer met sofabed en ook een ruim slaapvertrek met 2-persoonsbed, raam dat u kunt openen, bad met toilet, koelkast, TV met DVD-speler, koffiezetapparaat, kluisje.
Er is 1 hut beschikbaar op het Brigde 3 dek (aangegeven in lichtgeel op de plattegrond).

Arktika Suite
34 m2 en eigen faciliteiten; zeer ruime zitkamer met 2-persoons sofabed, ruim slaapvertrek met twijfelaar en met een raam dat u kunt openen, bad met toilet, koelkast, TV met DVD-speler, koffiezetapparaat, kluisje.
In totaal 5 hutten beschikbaar (aangegeven in groen op de plattegronden).