Over Frans Polynesië

Wat is de beste tijd om naar Frans Polynesië te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

De archipel van Frans Polynesië ligt onder de evenaar op het zuidelijk halfrond. Dankzij het tropische klimaat schommelt de temperatuur het hele jaar rond de dertig graden. Wat neerslag betreft valt in de maanden juni tot november de minste regen. Op de bergachtige eilanden zoals Tahiti kan een regenbui wat langer blijven hangen, terwijl deze op de atollen meestal snel overtrekken. De watertemperatuur is het hele jaar stabiel en bijzonder aangenaam. De bevolking is zeer vriendelijk en houdt er een relaxte levensstijl op na die ze graag op u overbrengen.

Praktische informatie

Frans Polynesië ligt aan de andere kant van onze aardbol en verschilt eigenlijk in alles letterlijk als dag en nacht van Nederland. Niet alleen het landschap en de ontspannen bevolking, maar ook het twaalf uur tijdsverschil zorgt ervoor dat we tegenovergesteld van elkaar leven. Als in Nederland de duisternis inzet, verwarmen de eerste zonnestralen Frans Polynesië alweer. Reken er op dat de vliegreis ongeveer een etmaal in beslag neemt. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist, kunt u combinaties maken met andere Pacifische eilanden zoals Fiji, de Cook eilanden, maar ook met bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland. Kinderen zijn ook heel welkom op Frans Polynesië en zullen zich niet snel vervelen in dit walhalla. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijkheden.

Regio’s en gebieden
Steile bergen‚ watervallen en mysterieuze landschappen kenmerken het eiland Moorea. Niet voor niets draagt Moorea de bijnaam ‘het magische eiland'. Hier vindt je de plaatjes zoals je ze op een ansichtkaart of in een reisbrochure ziet.