Regio's Filipijnen

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Manilla is van een klein visserdorpje uitgegroeid tot de hoofdstad van de Filipijnen. Zowel de Spanjaarden als de Engelsen hebben hun sporen nagelaten. In de oude ommuurde kern, de Intramuros, staan diverse historische gebouwen.
  • De Filipijnen beschikt moeiteloos over de mooiste stranden ter wereld. De deelstaat Palawan is misschien wel het best bewaarde geheim van Zuidoost-Azië. Het heeft talloze eilanden met witte stranden, baaien en inhammen omringd door groen-turkooizen zeewater.
  • Een aaneenschakeling van paradijselijke stranden, adembenemende natuur en perfecte duikplekken is wat u aantreft op het eiland Cebu. Daarnaast herbergt het de tweede stad van de Filipijnen, Cebu City met als bijnaam ‘de koningin van het zuiden’. De stad kent een levendig centrum met vele barretjes, restaurants en uitgaansgelegenheden.
  • Zogenaamde fast craft boten brengen u in no time van het ene eiland naar het andere. Wat de grotere eilanden gemeen hebben zijn de ongerepte stranden en dichtbegroeide jungle, maar ieder eiland heet ook zijn eigen unieke, onderscheidende bezienswaardigheden.