Wat is de beste tijd om naar de Filipijnen te reizen? Hoe lang is het vliegen? Welke taal spreekt men? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

De Filipijnen, voormalig Spaanse kolonie, kwam eind 19e eeuw in Amerikaanse handen en werd uiteindelijk een onafhankelijk land op 4 juli 1946.

De archipel bestaat uit 7.107 eilanden en de gezamenlijke oppervlakte van de eilanden is 300.000 vierkante kilometer. Dit is ruim zever keer zo groot als Nederland.

Er wonen ruim 100 miljoen mensen op de Filipijnen, waarvan ongeveer de helft op het grootste eiland Luzon (waar ook hoofdstad Manila ligt).

82% van de bevolking is Rooms-katholiek. De Filipijnen is hiermee na Brazilië en Mexico het grootste katholieke land ter wereld.

Op de Filipijnen betaalt men met de Filipijnse Peso. €100,- is ongeveer 6.400 Peso.

Het is op de Filipijnen 6 uur later dan in Nederland.

Een vlucht naar Manila duurt ongeveer 13 of 14 uur.

Het klimaat is tropisch, wat gekenmerkt wordt door een hoge gemiddelde temperatuur, een hoge luchtvochtigheid en relatief veel regen. In maart, april en mei is het in grote delen van de Filipijnen erg warm en van mei tot oktober is er als gevolg van de moesson sprake van overvloedige regenval. Van januari tot en met april is het een stuk droger.

Regio’s en gebieden
Een aaneenschakeling van paradijselijke stranden, adembenemende natuur en perfecte duikplekken is wat u aantreft op het eiland Cebu. Daarnaast herbergt het de tweede stad van de Filipijnen, Cebu City met als bijnaam ‘de koningin van het zuiden’. De stad kent een levendig centrum met vele barretjes, restaurants en uitgaansgelegenheden.