Filipijnen

Filipijnen, dé verrassing van Azië

De Aziatische archipel van de Filipijnen telt meer dan zevenduizend eilanden. Doordat het eeuwenlang beheerst werd door Spaanse en Engelse kolonisten en Amerikanen is het een vrij westers georiënteerd land. De eilandengroep is op te delen in drie delen: het noordelijk gelegen Luzon met de hoofdstad Manilla, de Visaya’s in het midden, dat vooral bekend is om de paradijselijke eilanden van Palawan, en het zuidelijke deel Mindanao, waar weinig reizigers komen. Het is het hele jaar tropisch in de Filipijnen, met het tyfoonseizoen tussen juli en oktober.

Vanuit Manilla is regio Luzon te verkennen. De geschiedenis wordt getekend door zowel de koloniale overheersing als de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het Unesco werelderfgoedstadje Vigan waan je je eerder in Spanje met herenhuizen en kasseienstraatjes dan in Azië. Het landschap in het noorden wordt gekenmerkt door vulkanen, bergen en rijstterrassen.

De grootste verrassing zal voor velen de Visaya’s zijn, en dan Palawan in het bijzonder. De stranden op deze eilandengroep kunnen zich moeiteloos meten met de meest beroemde stranden ter wereld. Daarbij zijn het groene regenwoud, de markante karstpieken en nationale parken bijzonder fotogenieke aanvullingen op elk avontuur door de Filipijnen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar de Filipijnen! 

populaire Filipijnen Reizen
Terwijl u op uw balkon stapt,schijnt het tropische zonlicht overu heen en een kalmerende zeebries langs. Uw vakantie is begonnen in het Shangri-La's Mactan Resort and Spa opCebu. Met tegenzin verlaat u de luxe van uw kamer, maar er wacht een levendige...
Activiteit
De Filipijnen is een duik- en snorkel bestemming bij uitstek. Voor zowel beginnende als ervaren duikers zijn er talloze riffen en toplocaties om de onderwaterwereld te bewonderen.

Filipijnen Reizen

De Filipijnen is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws geweest. President Dutarte had een verkiezingsbelofte dat hij de oorlog zou verklaren aan de drugscriminaliteit en we kunnen inmiddels stellen dat hij die belofte is nagekomen. De onorthodoxe aanpak leidt wereldwijd tot veel ophef en het lijkt daardoor of het op de Filipijnen constant rommelt, maar dat is absoluut niet het geval. Er zijn een paar onrustige gebieden, maar het grote voordeel van een archipel met 7.107 eilanden is dat er duizenden eilanden zijn waar helemaal niets aan de hand is en waar het paradijselijke karakter op geen enkele manier in het geding is. Een ander voordeel van het grote aantal eilanden is dat u zelf bepaalt wat voor fraais er op uw pad komt. Van levendige steden tot dichtbegroeide jungle en van machtige bergformaties tot onvervalste bountystranden. De veelal onherbergzame gebieden geven de eilanden een avontuurlijk karakter en er zijn in dat opzicht dan ook legio mogelijkheden om een spectaculaire 4WD tour te beleven. Tussen de eilanden varen ferry’s, maar voor het afleggen van grotere afstanden zijn er genoeg binnenlandse vluchten.

Aan veelzijdigheid geen gebrek op de Filipijnen. Daarom deze unieke reistips. Onder meer de Tubbataha-riffen, rijstterrassen van Banaue en de Filipijnse barokkerken zijn vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. Met prachtige koraalriffen en bijzondere vissen is ook de onderwaterwereld een absolute aanrader. Voor de liefhebber is er zelfs de mogelijkheid om tijdens een duikexcursie scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog te observeren. Bruisende steden zijn er in overvloed, maar er zijn ook tal van mogelijkheden om u terug te trekken en op afgelegen hagelwitte stranden even helemaal tot uzelf te komen. De vele traditionele dorpjes geven u een goed beeld van het dagelijks leven op de Filipijnen. Vrijwel iedereen spreekt er Engels, dus van een taalbarrière is beslist geen sprake. De grotere eilanden laten zich prima verkennen tijdens een scooterrit. U kunt een brommertje of scooter op genoeg plaatsen huren en u bent zo een stuk wendbaarder dan met bijvoorbeeld een auto of bus. Bijkomend voordeel is dat u ook de smallere paadjes en meest afgelegen gebieden kunt bereiken. De slogan ‘it’s more fun in the Philippines’ is dan ook niet uit de lucht gegrepen.

Accommodatie
The Lind Borocay
Voorbeeldreis
Bountystranden op de Filipijnen
Nu vanaf € 2.545
Activiteit
Duiken en snorkelen in de Filipijnen