Regio’s in Ecuador

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Het Ecuadoriaanse deel van het Amazonewoud is een fascinerende plek waar u het ene moment wordt betoverd door een kakofonie van vogelgeluiden en het andere moment wordt begroet door speelse apen of het gefladder van kleurrijke vlinders.
  • Ten zuiden van Quito vindt u de 325 kilometer lange ‘Avenue of Volcanoes’. Deze route herbergt enkele van 's werelds hoogste vulkanische pieken, waarvan enkele slapend en enkele nog actief zijn. Daarnaast zijn sommige bergpieken bedekt met eeuwige sneeuw. Dit geeft een prachtig beeld.
  • De tropische kust van Ecuador wordt omarmd door een glooiend‚ groen landschap met bananenplantages en rijstvelden. De lokale bevolking maakt met hun 'relaxte houding' het rustgevende gevoel van de kust helemaal af.
  • Oude zeevaarders noemden de Galápagos eilanden al ‘betoverende eilanden'. Dankzij de vulkanische oorsprong en de grote afstand tot het vaste land van Zuid-Amerika hebben flora en fauna zich hier op unieke wijze ontwikkeld. Niet voor niets is de eilandengroep door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.
  • Bekijk de Compañia kerk, de prachtige pleinen, zoals het Plaza San Francisco, de kloosters met een rijke historie en de musea met een schat aan schilderijen en sculpturen, zoals het Museo Guayasamin in de mooie hoofdstad van Ecuador, Quito. Vanuit Quito kunt u eenvoudig het natuurrijke Noord-Ecuador bezoeken.