Over Ecuador

Wat is de beste tijd om naar Ecuador te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik in Ecuador met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Ecuador ligt op de evenaar en kent alleen een nat/warm en een droog/koel seizoen. De grote verschillen in het Ecuadoraanse landschap zijn ook terug te vinden in de veelheid van klimaten. In de Andes is de temperatuur gedurende het hele jaar constant, met aangename dagtemperaturen en koele avonden. Langs de kust en in het Amazonewoud is het tropisch en warm. Aan de kust en in het Andesgebergte valt van mei tot en met oktober de minste regen. In de Amazone kan altijd een regenbui vallen, augustus tot december is hier de droogste periode. De Galápagos Eilanden zijn het hele jaar door goed te bereizen‚ waarbij elke maand zijn eigen nuanceverschillen kent.

Het klimaat per regio wordt bepaald door de geografische ligging, de hoogte en de afstand tot de oceaan. Vanwege de grote verschillen per gebied is de beste reistijd afhankelijk van uw reiswensen. Laat u door onze reisspecialisten adviseren over de ideale reistijd afgestemd op uw persoonlijke reisplan.

Praktische informatie

Bij een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Quito, bedraagt de vliegtijd ongeveer 12 uur. Op de terugreis neemt een rechtstreekse vlucht vanuit Guayaquil naar Amsterdam bijvoorbeeld 11,5 uur in beslag. Een mooie optie indien u uw reis afsluit met een bezoek aan de Galápagos eilanden.

Tijdens uw reis door Ecuador reist u met privévervoer, onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Kleine vliegtuigjes brengen u naar uw accommodatie in het Amazonewoud. Voor uw reis naar de Galápagos eilanden bieden wij u de keuze uit diverse kleinschalige schepen, zoals een luxe catamaran of een klassieke zeilschip.

Het is zeker mogelijk om met kinderen in Ecuador te reizen. Het land biedt uitstekende faciliteiten voor jong en oud. Niet alleen het zien van de wilde dieren in de natuur zullen kinderen niet snel vergeten. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor leuke activiteiten, zoals tokkelen tussen de boomtoppen door, een raftexcursie door de jungle, mountainbiken of paardrijden. En daarna heerlijk ontspannen in een warmwaterbron. Bovendien zijn de reisafstanden tussen de bezienswaardigheden kort, rond de 2 à 3 uur.

Regio’s en gebieden
Het Ecuadoriaanse deel van het Amazonewoud is een fascinerende plek waar u het ene moment wordt betoverd door een kakofonie van vogelgeluiden en het andere moment wordt begroet door speelse apen of het gefladder van kleurrijke vlinders.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Aruba, Australië, Curaçao, Bonaire, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika.
 • onze specialisten
  Chloë Massar, Latijns-Amerika, Azië & Oceanië specialist. U bereikt Chloë op nr. 073 - 548 20 60.
  Chloë Massar
  Expertise: Australië, Bolivia, Borneo, Cambodja, Canada, Colombia, Ecuador, Filipijnen, Galápagos eilanden, Indonesië, Laos, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland & Peru.