Ontdek Ecuador

Groots Ecuador

Ecuador is alles in één. Van oorspronkelijk Amazonewoud tot de unieke Galápagos archipel. Van pittoreske koloniale steden tot kleine indianengemeenschappen. Daartussen torenen de pieken van vulkanen en het Andesgebergte hoog boven alles uit.

Hoewel Ecuador een van de kleinste landen is in Zuid-Amerika, is het groots in vertoningen. Tijdens het reizen trekt een breed scala aan landschappen en bezienswaardigheden aan uw ogen voorbij. Het land is een soort 'pocket-size versie van Zuid-Amerika'. Van noord tot zuid wordt Ecuador doorkruist door het Andesgebergte. Wanneer u over de ‘Avenue van vulkanen' reist‚ wordt u direct gegrepen door de prachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen. De koloniale steden herinneren aan de tijd van de Spaanse veroveraars en de indianenbevolking bewerkt het land nog altijd in traditionele kledij. Wanneer u de Andes afdaalt‚ belandt u in de dichtbegroeide heuvels van het nevelwoud met kabbelende beekjes en tropische vogels. In het westen bevinden zich de laaglanden van het Ecuadoraanse kustgebied. Zo’n 1000 kilometer voor de kust liggen de Galápagos eilanden, die dankzij hun afgelegen ligging een uiterst bijzondere flora en fauna kennen. De oostelijke Andeshellingen van Ecuador lopen uit tot in de ondoordringbare jungle van het Amazonegebied. Kortom, door Ecuador reizen is reizen door het kleinste Andesland met de grootste diversiteit.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Ecuador reizen op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Ecuador! 

populaire Ecuador Reizen
Op ongeveer één kilometer vande plaats Baños, op weg naar Puyo, ligt Samari SpaResort. Het hotel is gevestigd in een charmant landhuis omgeven door weelderige tuinen en biedt panoramisch uitzicht over de vallei. De koloniale stijl...
Activiteit
U kunt ’s werelds hoogste actieve vulkaan, de Cotopaxi, beklimmen tijdens een dagexcursie. Als beloning wacht u een prachtig uitzicht, in de sneeuw, vlakbij de evenaar!
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba

Ecuador reizen op maat

Ecuador reizen

Ecuador ligt op de evenaar. ‘Ecuador’ is dan ook de Spaanse benaming voor deze nul gradenlijn. Dankzij de diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden, beantwoorden Ecuador reizen aan allerlei interesses. Bent u cultuurliefhebber? In het historische centrum van de steden Quito en Cuenca vindt u gebouwen en kerken uit koloniale tijden en in stadjes als Otavalo worden kleurrijke markten met lokale producten gehouden. In het Amazonewoud kunt u kennismaken met traditionele indianengemeenschappen en een kijkje nemen in het leven volgens oude gewoonten, zoals dat van de Kichwa Añangu. Wilt u op zoek naar wildlife bij het reizen door Ecuador? Trek dan de donkergroene Amazonejungle in, waar u in bijzondere lodges kunt verblijven. Of verleng uw reis met een cruise naar de Galápagos, de plek die Darwin inspireerde tot zijn evolutietheorie. Staan Ecuador reizen voor u gelijk aan genieten van de natuur? Reis dan richting de Cotopaxi vulkaan of naar de watervallen bij Baños.

Reistips Ecuador

Als Ecuador reizen dankzij de natuur al gevarieerd zijn, dan dragen de accommodaties daar ook zeker aan bij. Het verblijf in sommige lodges is een ervaring op zich. Verblijf in een comfortabele junglelodge in de Amazone, omringd door oerwoudgeluiden, of een natuurlodge met prachtig uitzicht over het nevelwoud. Ecuador reizen die de koloniale steden aandoen, zijn niet compleet zonder een overnachting in een kleinschalig boetiekhotel, waarin met een unieke mix heeft weten te vinden tussen een traditionele uitstraling en modern comfort. Ook bij Ecuador reizen door de Andesregio ervaart u Ecuadoraanse gastvrijheid; in de haciënda’s geniet u van heerlijke gerechten en kijkt u uw ogen uit bij de aanblik van de prachtige natuurlijke setting. Vaak zijn er activiteiten te ondernemen, zoals wandelen of paardrijden. Maakt een bezoek aan de Galápagos deel uit van uw Ecuador reis? Dit kan uitsluitend per cruiseschip. Deze kunnen zeer klein en intiem zijn en ook verschillend van aard, zoals een catamaran of motorschip.

Accommodatie
Santa Lucia
Voorbeeldreis
Fotogeniek Galápagos
Nu vanaf € 5.175
Activiteit
Cruise door de Galápagos