Regio's in Cuba

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Oude, klassieke steden voeren de boventoon in Centraal-Cuba, maar ook diverse koffieplantages en groene heuvels geven de regio kleur. Het gebied beschikt daarbij over inspirerende routes langs de noord- en zuidkust. Wie Centraal-Cuba derhalve slechts ziet als overgang van het bergachtige oosten naar de valleien en plantages in het westen, doet het land en zichzelf flink tekort.
  • Het oosten van het 1200 kilometer lange eiland herbergt een verzameling van oude steden en dorpjes, exotische stranden, dichtbegroeide jungle en indrukwekkende gebergtes. Alles ligt hier net wat meer afgelegen en beschutter dan in de rest van Cuba en ook speelt muziek er een prominentere rol.
  • Het westen van Cuba is het meest bezochte deel van het eiland en dat is niet voor niets. Hoofdstad Havana ademt traditie, Varadero mag met zijn witte stranden een klein paradijs genoemd worden en Vinales draagt met tabaksplantages en heldergroene valleien ook meer dan zijn steentje bij.