Regio’s in Costa Rica

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • De Caribische Kust is Costa Rica's meest diverse gebied qua cultuur. Hier vindt u Afro-Caribische‚ Hispanische en Miskito Indiaanse invloeden terug. De stranden zijn prachtig en ook zijn hier schitterende koraalriffen te vinden. Bovendien is de flora en fauna in dit gedeelte van Costa Rica spectaculair.
  • In Noord-Costa Rica zijn tal van beschermde natuurparken te vinden. Prachtige parken met meren‚ lagunes‚ vulkanen‚ rivieren en watervallen. Kortom: de liefhebber van ongerepte natuur is hier goed op zijn plek.
  • De heuvelachtige Pacifische Kust biedt prachtige witte zandstranden en het zeewater is helderblauw. De wuivende palmbomen maken het paradijselijke plaatje compleet. Het is een ideale plek om even tot rust te komen.
  • De omgeving van de Centrale Vallei is adembenemend mooi. Koffieplantages en regenwouden waar de meest prachtige vogels‚ vlinders en planten voorkomen zijn karakteriserend voor dit groene gebied. Daarnaast ligt San José, de moderne hoofdstad van Costa Rica, ook in deze schitterende regio.