Over Costa Rica

Wat is de beste tijd om naar Costa Rica te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik in Costa Rica met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

In Costa Rica heerst het hele jaar door een aangenaam subtropisch klimaat. De beste reistijd is van december tot en met april‚ tijdens het droge seizoen. In mei begint het regenseizoen. Brengt u een bezoek aan een nevelwoud zoals Monteverde‚ dan zijn een dikke trui en regenjack geen overbodige luxe, vanwege de mist en koele wind. Het weer kan snel veranderen‚ met name in het regenseizoen.

Praktische informatie

U vliegt naar Costa Rica altijd via Panama of de Verenigde Staten. De kortste vliegtijd is 13 à 14 uur. De meeste reizigers verkennen Costa Rica vervolgens tijdens een selfdrive met eigen huurauto. Costa Rica leent zich er dan ook uitstekend voor om zelf te verkennen. Wij raden u sowieso een auto met vierwielaandrijving aan. Wilt u liever niet zelf rijden? Ook dan bent u bij ExperienceTravel aan het juiste adres. Wij hebben veel ervaring met het samenstellen van individuele reizen met privéchauffeur en -gids. Uw reis wordt pas echt bijzonder als u zich buiten de gebaande plaatsen begeeft, naar plaatsen die zelfs niet met een 4WD te bereiken zijn. Een klein vliegtuigje brengt u bijvoorbeeld naar uw lodge in de afgelegen jungle van het Osa Peninsula. Ook in deze verlaten wildernis wijzen wij u graag de weg.

Costa Rica is een land bij uitstek om met kinderen te bezoeken. Het land biedt uitstekende faciliteiten voor jong en oud. Kinderen zullen het zien van de bijzondere, kleurrijke dieren in de natuur niet snel vergeten. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor leuke activiteiten, zoals een wandeling door de boomtoppen of een canopytour, waarbij u vastgeketend aan stalen kabels door het woud zweeft.

Regio’s en gebieden
In Noord-Costa Rica zijn tal van beschermde natuurparken te vinden. Prachtige parken met meren‚ lagunes‚ vulkanen‚ rivieren en watervallen. Kortom: de liefhebber van ongerepte natuur is hier goed op zijn plek.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica