Ontdek Costa Rica

Jungleparadijs Costa Rica

Costa Rica is een junglebestemming pur sang. Het mag dan een klein land zijn; qua hoeveelheid dieren, planten en bomen kan het zich gemakkelijk meten met de grootste landen ter wereld.

Een rondreis door Costa Rica staat bovenal in het teken van de schitterende natuur. De groene wildernis in het binnenland zit vol bijzondere tropische dieren en vogels, zoals felgekleurde kikkers en paradijsvogels, waaronder de uiterst zeldzame quetzal. Ook speelse capucijneraapjes vrolijken de bossen op. Wanneer de zon achter de horizon verdwenen is, schuifelen zowel aan de Atlantische kust als langs de Grote Oceaan zeeschildpadden het strand op om hun eieren te leggen. Ook de Arenalvulkaan toont zich van zijn beste kant zodra de nacht valt. Fier steekt de vulkaan boven de omringende groene vlakten uit. Terwijl overdag grote wolken as en rook uit de krater opstijgen, kunt u ’s avonds bij helder weer de roodgloeiende lava langs de wanden zien druipen. Ook uitgestrekte koffieplantages en beeldschone stranden maken deel uit van het landschap. Met allerlei mogelijkheden tot activiteiten en een breed scala aan schitterende verblijven, heeft Costa Rica ieder iets te bieden.

Wilt u meer weten over een onvergetelijke, exclusieve rondreis door Costa Rica? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

populaire Costa Rica Reizen
Op ongeveer 15 minuten rijden van het internationale vliegveld ligt deze accommodatie in het stadje Heredia. Het ligt aan de doorgaande weg, vlak naast het meest bekende steakhouse van Costa Rica. De 29 kamers zijn comfortabel ingericht. U kunt heerlijk...
Activiteit
De Poás vulkaan ligt in het bekendste en oudste nationale park van Costa Rica en ligt zo'n 35 kilometer van Alajuela, net buiten San Jose. Vanaf een uitkijkpunt heeft u goed uitzicht op de krater die regelmatig rookt uitspuwt.
  • onze specialisten
    Nicole Matijssen, Latijns-Amerika specialist. U bereikt Nicole op nr. 073 - 548 20 60.
    Nicole Matijssen
    Expertise: Argentinie, Chili, Brazilie, Bolivia, Ecuador, Galapagos, Peru, Colombia, Costa Rica, Panama, Nicaragua, Guatemala, Belize, Cuba

Rondreis Costa Rica op maat

Rondreis Costa Rica

Een rondreis door Costa Rica is een droom voor natuurliefhebbers. Vanaf de beeldschone stranden bent u zo in één van de prachtige nationale parken en regenwouden. De mysterieuze sfeer in dichtbegroeide nevelwouden als Moneverde of San Gerardo de Dota is beslist iets om mee te maken. Cultuur snuiven tijdens een rondreis door Costa Rica doet u aan de kust van de Caraïbische Oceaan, waar verschillende inheemse stammen leven. De beste reistijd voor een Costa Rica rondreis loopt van december tot en met april. Te midden van de schitterende natuur kunt u onder andere van comfort en luxe genieten in ecolodges, kiezen voor sfeervolle boetiekhotels of privébungalows met een weergaloos uitzicht of verblijven in kleinschalige resorts in tropische sferen aan de kust.

Reistips Costa Rica

Wie tijdens een rondreis door Costa Rica echt exclusief van de bijzondere natuur wil genieten, doet er goed aan het schiereiland Osa op te zoeken. Omdat het enigszins verstop ligt, haken veel reizigers af. Wie echter de moeite neemt door te dringen tot het hart van het oerwoud, wordt tijdens zijn rondreis door Costa Rica beloond met prachtige stranden, riviertjes en mangrovebossen. In dit gebied ligt het beschermde Corcovado National Park, waar zeldzame tropische dieren als de ocelot, tapir en jaguar rondstruinen. Een ander natuurwonder vertoont zich in zee bij het Marino Ballena National Park, waar een paar keer per jaar bultrugwalvissen samenkomen. Wilt u dit prachtige schouwspel meemaken? De beste reistijd voor uw Costa Rica rondreis is dan van december tot maart.

Accommodatie
Finca Rosa Blanca
‘Het is beter om één mijl te reizen, dan duizend boeken te lezen’
Confucius
Voorbeeldreis
Costa Rica over ongebaande paden
Nu vanaf € 4.545
Activiteit
Op zoek naar de Quetzal