Over de Cook Eilanden

Wat is de beste tijd om naar de Cook Eilanden te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van tevoren kan ik het beste mijn reis boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

In de Grote Oceaan, bij de Cook Eilanden spreekt men van een tropisch maritiem klimaat. Dit houdt in dat er het hele jaar door een aangenaam klimaat heerst. Het tropisch maritiem klimaat kent twee seizoenen; een warm en vochtig seizoen dat van november tot en met maart loopt en een koeler seizoen van april tot en met oktober. De gemiddelde temperatuur is 25 graden. In de maanden december‚ januari en februari is hier meer kans op cyclonen.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 20 uur naar de Cook Eilanden. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen op de Cook Eilanden loopt van november t/m februari en juli en augustus. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
Het kloppend hart van de Cook eilanden is Rarotonga‚ midden in de Stille Oceaan. Het heuvelachtige binnenland is van vulkanische oorsprong met ravijnen, grotten, rivieren en regenwoud. De kustlijn bestaat uit lange, witte zandstranden met prachtige lagunes. Tel daarbij op dat er geen verkeerslichten zijn en geen gebouw hoger mag zijn dan een kokospalm en je trekt al snel de conclusie dat dit de vertolking van een droomeiland moet zijn.