Eilanden

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de verschillende Cook Eilanden. Wij lichten graag een paar plekken voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • ‘Escape from reality’. Na minder dan een uurtje vliegen van Rarotonga bent u in Aitutaki. Een romantische koraaleiland met kleine atollen te midden van het glinsterende, azuurblauwe water van de kristalheldere lagune.
  • Het eiland Atiu is anders. Het wordt weliswaar omring door een rif en een lagune en heeft genoeg verscholen baaien met wit zand, maar op dit op-twee-na-grootste eiland in de Cook archipel zijn het vooral de diepe grottenstelsels, regenwoud, moerassen en meren die het landschap bepalen.
  • Rarotonga, Aitutaki en Atiu zijn de meest bekende eilanden van de Cook archipel, maar daarnaast zijn er nog twaalf ongerepte eilanden te ontdekken. Hoewel ze nauwelijks bezocht worden, zijn ze goed te bereiken per boot of een klein vliegtuigje. Onder meer Mangaia, Manihiki en Mauke zullen zeker verrassen.
  • Het kloppend hart van de Cook eilanden is Rarotonga‚ midden in de Stille Oceaan. Het heuvelachtige binnenland is van vulkanische oorsprong met ravijnen, grotten, rivieren en regenwoud. De kustlijn bestaat uit lange, witte zandstranden met prachtige lagunes. Tel daarbij op dat er geen verkeerslichten zijn en geen gebouw hoger mag zijn dan een kokospalm en je trekt al snel de conclusie dat dit de vertolking van een droomeiland moet zijn.