Over Colombia

Wat is de beste tijd om naar Colombia te reizen? Hoe lang is het vliegen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Colombia ligt vlakbij de evenaar, waardoor er geen seizoensverschillen zijn. De temperatuur is het hele jaar vrij constant, gemiddeld zo’n twintig graden. Vooral de hoogteverschillen zijn van invloed op de temperaturen; Colombia kent veel heuvel- en bergachtige gebieden. Het grootste deel van het land (zo’n 85 %) ligt onder de 1000 meter grens, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 24 graden. Tussen de 2000 en 3000 meter, dat geld voor 6 % van het land, mag u rekenen op ongeveer 12 graden. Landinwaarts zijn er twee droge seizoenen, van december t/m half maart en in juli en augustus. In de Amazone loopt het droge seizoen van juli tot en met december. Onder invloed van bergen en oceanen is de kust aan de Caribische zijde stukken droger dan de westkust. Onze reisadviseurs adviseren u graag over de beste reistijd voor uw gewenste reisroute.

Praktische informatie

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Bogotá duurt ongeveer 11 uur. In Colombia is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In onze winter is het er 6 uur vroeger. 

Regio’s en gebieden
Paradijselijk en kleurrijk lijken het noorden van Colombia het best te omschrijven. Ontdek de gekleurde 16e- en 17e-eeuwse façades in de koloniale stad Cartagena en geniet van groene jungle, witte stranden en uitzicht op met sneeuw bedekte bergpieken in de Sierra Nevada en Tayrona National Nature Park.
  • onze specialisten
    Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
    Corine den Hartog
    Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.