Regio’s in China

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Beijing‚ ook wel bekend als Peking‚ is de hoofdstad van China en het politiek en cultureel centrum van het land. De stad telt meer dan vijftien miljoen inwoners. De drukke stad biedt een legio aan tempels‚ paleizen en restaurants‚ waar u heerlijk kunt eten.
  • De drukke stad Chengdu en haar mooie omgeving worden in menig China reis opgenomen, en dat is niet voor niets. Is het niet voor de hoge aaibaarheidsfactor van de panda's in het Chengdu Giant Panda Breeding Center, dan is het wel voor de metershoge Boeddha's, tempels en charmante tea houses.
  • In de provincie Guangdong liggen vele mooie plaatsen en gebieden, denk bijvoorbeeld aan de megastad Hong Kong, dat in de zwakke Qingdynastie werd afgestaan door Groot-Brittannië en sinds 1997 weer deel uitmaakt van China. Maar ook Macau, dat een unieke combinatie bezit van Zuid-Europa en Oost-Azië‚ met een heerlijke keuken‚ een rijke koloniale architectuur en een ontspannen sfeer.
  • Shanghai is een chique metropool, is de grootste stad van China en qua inwoneraantal de grootste gemeente van de wereld. In de omgeving van Shanghai liggen diverse bezienswaardige stadjes, zoals Hangzhou, Suzhou en Huangshan. Zo staat Suzhou bekend om haar talloze kanalen en prachtige tuinen en is in Hangzhou het serene West Lake de aandachtstrekker.
  • Yunnan is een bergachtige provincie die veel natuurschoon te bieden heeft. Ook vindt u hier interessante plaatsen en dorpjes waar vriendelijke minderheden wonen. De plaatsen in Yunnan die wij aanbieden zijn onder andere Dali en Lijiang. Voor spectaculaire landschappen moet u naar de Tiger Leaping Gorge of de Yangtze River.