Over China

Wat is de beste tijd om naar China te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik ook met kinderen door China reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Doordat China zo groot is, is er bijna geen beste reistijd voor het hele land af te geven. Het land kent veel verschillen in klimaat. Het noorden wordt gekenmerkt door koude‚ zonnige winters en warme zomers waarin af en toe een regenbui valt. Het midden van het land heeft vrij zachte‚ vochtige winters en hete zomers met veel regen. Het zuiden kent korte‚ koele winters en lange‚ hete zomers met af en toe een regenbui. In het westen zijn de winters zeer koud en is de temperatuur in de zomer matig warm. Het hele jaar door valt er maar weinig regen. Wat de beste reistijd voor uw China reis is, hangt dus sterk van uw wensen af. Onze reisspecialisten adviseren u graag.

Praktische informatie

U kunt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar een aantal Chinese steden vliegen. Afhankelijk van uw aanvlieghaven duurt de vliegreis tussen de 10 en 13 uur. Het tijdsverschil is in het hele land gelijk. Het is er zeven uur later dan in Nederland, behalve in de zomertijd wanneer er 6 uur tijdsverschil is.

China is een leuke bestemming om met kinderen te bezoeken. Er zijn veel activiteiten voor kinderen, zoals vliegeren op de Chinese muur of zelf een terracotta soldaat maken. Maar ook op een bamboevlot de rivier afdalen of met de kinderen tussen de rijstvelden fietsen hoort tot de mogelijkheden. Er is ook veel keuze in hotels en restaurants van prima kwaliteit.

Hoeveel tijd er nodig is voor een rondreis door China is sterk afhankelijk van uw reiswensen. Een week is voldoende voor een originele stedentrip naar Beijing, Shanghai of Hong Kong. Wie meer van het land wil zien heeft al snel twee weken nodig. Onze reisspecialisten helpen u graag met het uitstippelen van uw ideale China rondreis.

Regio’s en gebieden
In de provincie Guangdong liggen vele mooie plaatsen en gebieden, denk bijvoorbeeld aan de megastad Hong Kong, dat in de zwakke Qingdynastie werd afgestaan door Groot-Brittannië en sinds 1997 weer deel uitmaakt van China. Maar ook Macau, dat een unieke combinatie bezit van Zuid-Europa en Oost-Azië‚ met een heerlijke keuken‚ een rijke koloniale architectuur en een ontspannen sfeer.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.