Regio’s in Chili

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • De Atacama woestijn is afgelegen en kan spookachtig voorkomen‚ maar is ook ontzettend mooi. Van zonsopgang tot zonsondergang veranderen de zanderige oppervlakten in alle tinten oranje. Dit vormt een waar kleurenspektakel.
  • Het merengebied is een wonderschoon gebied‚ uitgestrekt over zo'n driehonderd kilometer tussen Temuco en Puerto Montt. Helderblauwe meren‚ besneeuwde vulkanen en eeuwenoude groene bossen zorgen voor een prachtig kleurrijk plaatje. Vissen‚ hiken en varen om de fjorden en ijsbergen; de activiteiten in de frisse lucht zijn hier eindeloos.
  • In het noordelijkste gebied van Chili‚ tegen Bolivia en Peru aan‚ liggen besneeuwde vulkanen in een steppeachtige landschap. Toch zijn er in dit gebied ook oases en vruchtbare boomgaarden te vinden. Daarnaast heeft het noorden van Chili veel te bieden qua archeologie. Kortom, een veelzijdig gebied waar veel te ontdekken valt.
  • De raadselachtige Moai-beelden maakten Paaseiland wereldberoemd, maar de bewoners, het klimaat, de eilandmentaliteit en het unieke vulkaanlandschap maken dit eiland tot een ware droombestemming.
  • Het Andesgebergte is karakteristiek voor Patagonië. Een groot gedeelte van dit gebied is gevormd door diverse ijsvlakten‚ waarvan er nog steeds een aantal te zien zijn. Het landschap is hierdoor een mooie mix van bergen‚ heldere meren‚ kanalen en fjorden.
  • Het midden van Chili is een divers gebied. Hier vindt u stadse drukte in de hoofdstad Santiago en geniet u van de rust in de wijngaarden en aan de kust.