Over de Caribbean

Wat is de beste tijd om naar de Caribbean te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een vakantie op de Caribbean? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

De Caribische eilanden liggen op het noordelijke halfrond. In het gebied is geen sprake van een groot verschil tussen de seizoenen. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam en constant.

Het regenseizoen op de noordoostelijk gelegen eilanden is in mei en juni. Op de zuidoostelijk gelegen eilanden - ten zuiden van Martinique - is het regenseizoen van juli tot november. De droogste en relatief koelste maanden zijn december t/m april, tevens hoogseizoen in het Caribische gebied. Het "Atlantische orkaanseizoen" in het Caribische gebied loopt van begin juni tot eind november. In de maand september is er statistisch gezien meer kans op een orkaan dan in andere maanden. De eilanden in het zuiden, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao hebben weinig last van orkanen.

Omdat het gebied het gehele jaar door een aangenaam klimaat kent‚ kunt u ook het gehele jaar naar de Caribbean reizen. Afhankelijk van uw wensen kunnen bepaalde maanden al dan niet een geschikte reisperiode zijn. Laat u zich door onze reisspecialisten adviseren voor de ideale reistijd afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Praktische informatie

Een rechtstreekse vlucht naar het Caribische gebied duurt tussen 8,5 tot 10 uur, afhankelijk van de bestemming.

Het verschilt sterk per persoon hoeveel tijd er nodig is voor een reis naar de Caribbean. Hiervoor is het belangrijk om eerst antwoord te krijgen op vragen als: Wat wilt u zien? en: Bent u er vaker geweest? Over het algemeen genomen is 1 week tot 10 dagen genoeg om een indruk te krijgen van een eiland en in een rustig tempo te genieten van de bestemming. Voor grotere eilanden, is het raadzaam wat meer tijd te nemen om een goede impressie te krijgen van de bezienswaardigheden. Voor een (zeil)cruise door het Caribische gebied dient u rekening te houden met minimaal een week reistijd. Heeft u meer tijd, dan kunt u in een rustiger tempo reizen of meerdere eilanden bezoeken.

Regio’s en gebieden
De Bahama’s archipel ligt ten zuidoosten van Florida in een azuurblauwe zee waarvan de temperatuur nooit onder de 20°C komt en behoort tot de aantrekkelijkste eilandengroepen ter wereld.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika