Eilanden in de Caribbean

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de verschillende eilanden in de Caribbean. Wij lichten graag een paar bijzondere plekken voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke eilanden aansluiten bij uw reiswensen.
 • Anguilla maakt deel uit van de Kleine Antillen en ligt ten noorden van St. Maarten. Het erkent de Britse koningin als staatshoofd, al heeft het een eigen bestuur met The Valley als hoofdstad. Reizigers komen naar Anguilla voor de natuurlijke schoonheid, de rustige sfeer en de tientallen schitterende stranden.
 • Antigua werd ontdekt door Columbus, die het de huidige naam gaf. Het eiland telt, volgens de inwoners, 365 stranden, voor elke dag van het jaar één. Antigua maakt samen met Barbuda deel uit van het Brits Gemenebest met Saint John’s als voornaamste stad.
 • Aruba is het kleinste ABC-eiland. Het is in omvang vergelijkbaar met Texel, hoewel de vergelijking daar wel ophoudt. Het zal al snel zal duidelijk zijn waarom men Aruba `One Happy Island’ noemt. Op Aruba is het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 29°C, waardoor het eiland uitermate geschikt is voor een heerlijke strandvakantie.
 • De Bahama’s archipel ligt ten zuidoosten van Florida in een azuurblauwe zee waarvan de temperatuur nooit onder de 20°C komt en behoort tot de aantrekkelijkste eilandengroepen ter wereld.
 • Barbados is een veelzijdig eiland van de Kleine Antillen groep. Uitgestrekte witte zandstranden aan de westkust, een imposante onderwaterwereld en de ruige noordkust maken dit eiland tot een waar paradijs.
 • Bonaire ademt rust uit. Het is meer dan de andere ABC-eilanden vooral een bestemming voor natuurliefhebbers. Behalve dat het een paradijs voor duikers is, kunnen ook vogelspotters hier hun hart ophalen.
 • Curaçao is een stukje Holland in de tropen. Het eiland heeft voor veel Nederlanders dan ook iets vertrouwds. De 38 stranden en de aangename temperaturen voegen daar nog een dimensie aan toe waardoor het alle ingrediënten biedt om er even helemaal uit te zijn.
 • De Dominicaanse Republiek is een veelzijdige bestemming in de Caribbean. Christopher Columbus noemde het al ‘het mooiste land ooit door mensenogen aanschouwd’, en daar is geen woord van gelogen. Het land beschikt namelijk over afwisselende landschappen, sfeervolle steden en een tropische kust waar u even aan de dagelijkse sleur ontsnapt.
 • Guadeloupe bestaat uit een kleine archipel dat deel uitmaakt van het Franse overzeese gebied. Het hoofdeiland bestaat in feite uit de twee eilanden Basse-Terre en Grand-Terre, die van elkaar worden gescheiden door de smalle, overbrugde Rivière Salée.
 • De identiteit van Jamaica worden bepaald door zon, zee, rum en reggae. Jamaica maakt deel uit van de Grote Antillen in het Caribisch gebied en heeft zich ontwikkeld tot een geliefd eiland met een heel eigen sfeer.
 • Het Caribische eiland Martinique is met zijn witte stranden, groene regenwoud en bloeiende tuinen een echt vakantieparadijs. De indianen gaven het eiland de naam Madinina, wat ‘bloemeneiland’ betekent. Er groeien en bloeien dan ook talloze kleurrijke en zoetgeurende bougainvilles, orchideeën en lelies.
 • Het kleine eiland St. Barthélemy (beter bekend als St. Barts) wordt ook wel het St. Tropez van het Caribisch gebied genoemd. Gustavia is de belangrijkste stad, met een haven vol indrukwekkende zeilboten en winkels waar u fantastisch belastingvrij kunt winkelen.
 • St. Kitts en Nevis zijn twee tropische eilanden behorend tot de Kleine Antillen. Ze worden door een drie kilometer brede zee-engte van elkaar gescheiden. De eilanden die ook wel ‘The Secret Caribbean’ genoemd worden zijn beide nog nauwelijks ontdekte oorden voor rustzoekers en natuurliefhebbers.
 • St. Lucia is een eiland in de Caribische Zee dat geheel aan het plaatje van paradijselijk eiland voldoet. Saint Lucia is zonder enige twijfel één van de mooiste eilanden van het Caribische gebied.
 • St. Maarten is een aangename verrassing in de Caribbean. Het eiland trekt jaarlijks talloze vakantiegangers die komen genieten van het aangename klimaat, de heerlijke zee en de 32 baaien met magnifieke stranden die het glooiende eiland rijk is.