Over Canada

Wat is de beste tijd om naar Canada te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik Canada het beste per auto verkennen of op andere manieren? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Van juni tot half oktober kunt u prima reizen in Canada. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan tussen de 15 en 25 graden. Langs de westkust van Canada heerst een gematigd zeeklimaat, onder invloed van de warme Stille Oceaan, waardoor het er warmer is dan in de rest van het land. Het bergklimaat in de Rocky Mountains zorgt in de zomer voor gematigde temperaturen, terwijl u er in de winter uitstekend kunt skiën. Oost-Canada kent een vochtig continentaal klimaat, met koude winters en warme maar vochtige zomers.

De neerslaghoeveelheden zijn aan beide kusten ongeveer gelijk‚ met aan de oostkust een iets gelijkmatiger verdeling over het jaar. In het centrum en noorden van het land valt betrekkelijk weinig neerslag.

Het klimaat per regio wordt bepaald door de geografische ligging, de hoogte en de afstand tot de oceaan. Vanwege de grote verschillen per gebied is de beste reistijd afhankelijk van uw reiswensen. Terwijl het in het najaar in West-Canada al kouder wordt, kunt u juist in die tijd in Oost-Canada genieten van de prachtige herfstkleuren van de Indian Summer. Laat u door onze reisspecialisten adviseren over de ideale reistijd afgestemd op uw persoonlijke reisplan.

Praktische informatie

De vliegtijd van een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Toronto bedraagt 8 uur, terwijl u Vancouver na een vlucht van 9,5 uur bereikt. U kunt Canada uitstekend zelf per huurauto verkennen. Gerenommeerde autoverhuurders bieden u de keuze uit diverse autotypes, van compactauto's tot zeer ruime SUV's. Tussen de steden in Oost-Canada en door de mooie berggebieden in het westen rijden comfortabele treinen. U kunt uw autoreis dan ook uitstekend combineren met een traject per trein en/of een verblijf in een van de bijzondere fly-in lodges. Wilt u niet zelf rijden? Dan behoort een combinatiereis met privé-transfers, treinreizen en een verblijf in een mooie lodge tot de mogelijkheden.

Regio’s en gebieden
Maak kennis met de veelzijdige en indrukwekkende natuur van Atlantisch Canada. De eindeloze kustlijnen, ruige landtongen‚ rotsachtige toppen‚ dichte bossen, elegante dorpjes en vriendelijke bevolking maakt dit tot een van de mooiste gebieden van Canada.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.