Over Cambodja

Wat is de beste tijd om naar Cambodja te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe lang van te voren kunt u het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Cambodja heeft een tropisch klimaat met een zuidwest- en noordoostmoesson. Van februari tot mei is het heet en droog en van mei tot oktober is het in het moesson gemiddeld zo'n 32 graden Celsius. Van oktober tot februari heerst er een mild klimaat met temperaturen tussen de 20- tot 28 graden Celsius. De meest ideale reistijd is van november tot maart‚ tijdens de droge periode met iets koelere temperaturen.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 11 uur naar Cambodja. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw Cambodja reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Cambodja valt in het droge, "koelere" seizoen van november tot maart. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, liefst 10 maanden vooraf, of nog eerder, moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
Oost-Cambodja bestaat uit twee provincies: Ratanakiri en Modulkiri. Deze provincies hebben beide een geheel eigen sfeer, bieden schitterend natuurschoon en karakteristieke dorpjes van verschillende stammen. Doordat weinig toeristen deze regio aandoen is het een ongerept stukje Cambodja.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica